1574429627 marketing comercio exterior online

Durant la segona setmana de confinament pel coronavirus el gran consum online es va incrementar un 73,7%, en comparació amb la mateixa setmana de l'any anterior, la qual cosa suposa un creixement rècord. Entre el 23 i el 29 de març, el mercat en conjunt va créixer un 16,2%, destacant la rebosteria a casa (+57%) i els productes per a l'esmorzar i el berenar (+21%).

Segons un estudi dut a terme per Nielsen, Internet registra ja una pujada acumulada al març del 48,1%, triplicant la seva velocitat de creixement respecte al període anterior a la crisi. En concret, s'accelera el ritme de creixement del gran consum durant la segona setmana de confinament, fins a quatre punts respecte a la setmana anterior, en què va créixer un 12%.

Els articles per prevenir i cuidar la salut creixen un 111%

Els productes frescos van tornar a destacar una setmana més, amb un creixement del 21,7%, superior al del total d'alimentació envasada, amb un augment del 14,3%. No obstant això, la nota més destacada d'aquesta cistella tan dinàmica de la compra va ser l'entrada de productes de gran consum lligats a l'oci i per passar el confinament de la manera més suportable possible.

En concret, constaten algunes grans categories que estan creixent a doble dígit, com els productes d'indulgència (+20%), els moments d'esmorzar i berenar (+21%) o la rebosteria a casa, que va créixer aquesta setmana en conjunt un 57%.

En canvi, altres categories que anaven creixent de forma molt notable van començar a moderar les vendes, com és el cas dels productes bàsics (+18%) i les cel·luloses i d'un sol ús (+14%). Tot el contrari que aquells articles per prevenir i cuidar la salut, que continuen creixent a triple dígit, un 111%, i es mostren incansables i sense símptomes encara de moderació en el seu consum.

Noticias relacionadas

contador