ep archivo   una empleada durante su jornada laboral
Gustavo Valiente - Europa Press - Archivo

El 28% dels candidats a un lloc de treball han fet ghosting laboral després de la pandèmia, mentre que el 70% dels candidats a un lloc de treball són ghostejats per l'empresa després d'una entrevista de feina. Què és el ghosting laboral?

Desaparèixer sense donar explicacions és una pràctica cada cop més freqüent per part de moltes empreses i candidats que, durant el procés de selecció, desapareixen completament. És el que es coneix com a ghosting laboral, un costum generalitzat que s'ha incrementat després de la pandèmia.

Segons un informe d'Indeed, el 28% dels candidats a un lloc de treball han fet ghosting laboral després de la pandèmia, xifra que ha augmentat respecte anys anteriors. Tot i això, també passa a la inversa i és que, segons una enquesta duta a terme per The Greenhouse, 7 de cada 10 candidats a un lloc de treball són ghostejats per l'empresa després d'una entrevista de feina.

Com afirma Gary Mullan, CEO de Prosperity Digital, “és un fenomen preocupant, fins i tot ens hem trobat candidats/es que han signat una oferta i no s'hi han presentat el primer dia de treball”.

Les raons per les quals es dona aquest ghosting són variades i poden variar des d'haver rebut una oferta de treball millor fins no estar conforme amb el salari. Tot i això, "hi ha casos que simplement no tenen explicació i poden haver-hi canvis de decisió fins i tot després que s'hagi signat un contracte", aclareix Mullan.

Tot i això, les empreses poden aconseguir que aquest fenomen es doni en la menor mesura possible per part dels candidats: "En cada fase que supera el candidat cal intentar entendre el nivell d'interès, no n'hi ha prou només amb preguntar al principi del procés. Només d'aquesta manera es poden veure les pistes que el ghosting és a prop”.

contador