• Ha adquirit una participació del 9,9% a Empire State Realty Trust (ESRT), propietari de l'emblemático edifici de Nova York
  • El braç inversor qatarià ha adquirit 29,61 milions d'accions d'Empire State Realty Trust
empire state building

Una filial de Qatar Investment Authority (QIA), el fons sobirà de Qatar, ha adquirit una participació del 9,9% a Empire State Realty Trust (ESRT), després d'invertir 622 milions de dòlars (550 milions d'euros). ESRT és propietària, entre altres immobles, de l'icònic gratacel novaiorquès Empire State Building.

"Damos la bienvenida a QIA como accionista de ESRT y su inversión es un respaldo de la estrategia, equipo y cartera de la firma"

El braç inversor de Qatar ha adquirit un total de 29,61 milions de noves accions ordinàries classe A d'Empire State Realty Trust a un preu unitari de 21 dòlars per títol. Això, ha informat la companyia, equival al 19,4% del total d'accions classe A, però únicament són representatives del 9,9% dels drets de vot.

Després que s'hagi conegut l'operació, ESRT no ha trigat en pronunciar-se. "Donem la benvinguda a QIA com a accionista de ESRT i la seva inversió és un recolzament de l'estratègia, equip i cartera de la firma", ha dit John B. Kessler, president i director d'operacions d'Empire State Realty Trust. Així mateix, ha destacat que l'entrada al capital del fons sobirà de Qatar contribueix als plans de futur de la companyia, "ara amb més capital i un dels més sofisticats i fiables inversors immobiliaris com a soci", la qual cosa reforça la fortalesa i flexibilitat del balanç de la societat i dota a la signatura de la capacitat necessària per aprofitar les oportunitats de creixement extern.

I encara que ESRT no ha explicat com es va a implementar els diners que ha entrat procedent de Qatar, el director financer David Karp si que ha assenyalat en el comunicat que la companyia ha ampliat fa poc la seva línia de crèdit renovable en 1.100 milions de dòlars, uns fons que, combinats amb la inversió de QIA, milloraran "la capacitat per produir valor a llarg termini" per als accionistes.

ALTRES PROPIETATS A MANHATTAN

Empire State Realty Trust, que cotitza en borsa des d'octubre de 2013 i aquest dimarts va tancar en 20,52 dòlars després de caure un 0,29%, és propietària de 938.000 metres quadrats d'oficines i locals comercials, en la seva majoria situats a la illa de Manhattan, mentre que la resta es troba als suburbis del nord de Nova York.

El passat octubre, Qatar Investment Authority i Brookfield Partners LP van formar una empresa conjunta a l'oest de Manhattan, un projecte en el qual han invertit 8.600 milions de dòlars. I l'operació que ha dut a terme ara adquirint una participació en ESRT és una mostra més de la diversificació que està promovent lluny d'Europa, centrant-se als EUA i Àsia. Precisament, el passat mes de setembre funcionaris de Qatar van anunciar plans per invertir uns 35.000 milions de dòlars als EUA durant els propers cinc anys. Per a això, ja ha obert una oficina a Nova York.

contador