• Al juny, el PMI serveis es va situar als 51,4 punts
  • L'activitat empresarial va enregistrar un augment més lent al juliol
  • En una nota més positiva, la taxa de creació d'ocupació es va recuperar lleugerament al juny
usa, america, liberty, statue, eeuu, us

El PMI de serveis d'EUA s'ha situat als 50,9 punts, una xifra més baixa que l'esperada pels analistes que la situaven als 52 punts. Al juny, aquest indicador es va situar als 51,4 punts. Markit senyala que l'activitat empresarial va enregistrar un augment més lent al juliol. En una nota més positiva, la taxa de creació d'ocupació es va recuperar lleugerament al juny.

L'índex de gerents de compres del sector serveis va descendir el juliol a 50,9 des de 51,4 anterior, situant-se així per sota dels 52,0 que esperava el mercat. Aquests punts representen el mínim dels últims cinc mesos i com s'ha comprovat no cumpleix amb les expectatives dels economistes.

Lea también: Cautela en Wall Street, con los inversores pendientes de Apple y de la Fed

En una nota més positiva, la taxa de creació d'ocupació es va recuperar lleugerament al juny

"CREIXEMENT MÉS LENT"

Aquest indicador apunta a una taxa d'expansió del sector serveis modesta. El economista en cap de Markit, Andrew Jarker, assenyala que "el sector serveis d'EUA es va quedar encallat en una marxa baixa al començament del tercer trimestre de 2016, amb un creixement de l'activitat sotmès a un augment més lent de les noves comandes".

A més, apunta que això és "particularment decepcionant" ja que les dades del sector de la fabricació publicats la setmana passada "van ser decents". No obstant això, afegeix que la dada de recuperació de la confiança empresarial és "una mica més encoratjadora", ja que segons explica pot significar un retorn al creixement més fort i que el període de debilitat arribi a la seva fi".

L'economista en cap no posa data per aquesta recuperació, però apunta a les eleccions presidencials d'EUA com una data clau perquè això es faci realitat.

Lee además:

Tres cosas que el mercado espera de la Fed

El Banco Nacional Suizo valora profundizar en los tipos negativos si es necesario

Citi mejora la recomendación de Acciona a compra y le da un potencial de subidas del 30%

Las cuatro grandes amenazas para las bolsas en la semana: ¿Invertir o recoger beneficios?

Santander Consumer USA se desploma en Wall Street tras retrasar la publicación de sus resultados

contador