• La facturació mitjana per habitació ocupada va ser de 98,5 euros, un 6,1% més en comparació amb juliol de 2016
ep turismo turista turistas hotel hoteles alojamiento alojarse
EUROPA PRESS

Els hotels espanyols van registrar 43,6 milions de pernoctacions el passat mes de juliol, la qual cosa suposa un 1,6% més que en el mateix mes del 2016, segons les dades difoses aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Andalusia, Catalunya, Comunitat Valenciana i Canàries van ser les destinacions principals dels viatgers residents a Espanya al juliol

En concret, durant els set primers mesos de l'any, les pernoctacions en establiments hotelers van augmentar un 3,8% respecte al mateix període del 2016. El moderat avanç interanual assolit al juliol es deu a l'augment del 3,5% en les pernoctacions dutes a terme pels visitants estrangers i al descens de l'1,9% en les dels residents a Espanya. L'estada mitjana baixa un 0,1%, fins a les 3,7 nits per viatger.

Al juliol es van cobrir el 73,1% de les places ofertes, amb un augment anual del 0,7%. El grau d'ocupació per places en cap de setmana va repuntar un 2,2% i es va situar en el 77,3%. La taxa anual de l'Índex de Preus Hotelers (IPH) se situa en el 6,9% al juliol, la qual cosa suposa 2,1 punts per sota de la registrada el mes passat i 0,7 punts menys que la de fa un any.

La facturació mitjana per habitació ocupada (ADR) va ser de 98,5 euros, un 6,1% més en comparació al juliol del 2016, i l'ingrés per habitació disponible (RevPar), condicionat a l'ocupació registrada, va ser de 74,8 euros, amb un repunt interanual del 7,9%.

LES DESTINACIONS MÉS SOL·LICITATS

Andalusia, Catalunya, Comunitat Valenciana i Canàries van ser les destinacions principals dels viatgers residents a Espanya al juliol, amb taxes anuals de variació en el nombre de pernoctacions del -5,3%, -1,8%, -5,3% i -1,3%, respectivament. Per la seva banda, el principal destí elegit pels viatgers no residents va ser Illes Balears, amb un 34% del
total de pernoctacions. En aquesta comunitat les pernoctacions d'estrangers pugen un 0,9% respecte al juliol de 2016.

Els següents destinacions dels no residents van ser Catalunya (amb el 21,2% del total de pernoctacions i un creixement del 4,6%) i Canàries (amb el 19,3% del total i un augment del 1,4%).

I si es té en compte l'origen dels viatgers, els procedents del Regne Unit i Alemanya concentren el 24,9% i el 22,2%, respectivament, del total de pernoctacions de no residents en establiments hotelers registrades durant el setè mes de l'any. L'INE destaca que el mercat britànic ha baixat un 5,2%, mentre que l'alemany ha crescut un 9,4%. Per la seva banda, les pernoctacions dels viatgers procedents de França, Països Baixos i Itàlia (els següents mercats emissors) van registrar unes taxes anuals del -7,1%, 11,2% i 3,1%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador