• Auguren una tendència en l'estabilització política a l'altra banda de l'Atlàntic i per això preveuen que l'or acabi l'any a nivells de 1.250 dòlars l'unça
cboro84

L'or, que des que van augmentar les tensions amb Corea del Nord escala a un ritme del 0,8% de mitjana per dia, no està pujant a causa d'aquest factor geopolític, segons els experts de Goldman Sachs.

Des de juliol, l'unça d'or ha escalat des dels 1.212 dòlars per unça fins als 1.342,90 dòlars vistos aquesta setmana i ha aconseguit els seus nivells màxims en un any. En aquest sentit, tot i que reconeixen que alguns dels guanys que ha registrat el metall preciós s'han vist durant les últimes jornades que coincideixen amb l'augment de les tensions nord-coreanes, des de Goldman recalquen que aquesta situació només implica una pujada de 15 dòlars del ral·li de 100 dòlars que ha registrat l'unça.

"El que ha passat a Washington durant els últims dos mesos exerceix un paper molt més important en el recent ral·li de l'or, seguit per un dòlar més feble", van explicar els experts de Goldman Sachs en una nota recollida per CNBC.

Amb tot, des de Goldman preveuen que, llevat que es produeixi una escalada "substancial" de les tensions amb Corea del Nord, l'or acabi l'any a nivells de 1.250 dòlars l'unça.

"Durant els propers mesos, el desafortunat resultat de l'huracà Harvey suggereix que Washington va haver de superar les seves diferències, aprovar el compte de despeses, esforçar-se més per evitar el tancament del govern i buscar projectes d'infraestructura més aviat que tard", van dir aquests experts. Goldman ha reduït la seva estimació de la probabilitat d'un tancament del Govern dels Estats Units a l'entorn del 15% des del 35% previ.

L'unça d'or cotitza a aquestes hores amb caigudes del 0,10%, als 1.343,20 dòlars.

Noticias relacionadas

contador