ep la vicepresidenta segunda y ministra de trabajo y economia social yolanda diaz conversa con el
Gustavo Valiente - Europa Press

La reforma laboral sembla que ja és, per fi, un fet. La CEOE ha donat el vistiplau a les línies generals plantejades pel Govern, tot esperant el text definitiu, mentre que UGT i CCOO donen suport per unanimitat a la proposta. La intenció de l'Executiu és aprovar la reforma al Consell de Ministres del 28 de desembre.

Els empresaris estan celebrant durant aquest dijous una reunió de la Junta Directiva, per la qual cosa se'n coneixeran més detalls.

De la mateixa manera, els sindicats UGT i CCOO han convocat els seus òrgans directius per fixar el suport a la darrera proposta de reforma feta pel Govern i als punts de l'esborrany acordat dimecres. Els dos han manifestat per unanimitat el suport a la proposta de reforma.

En un comunicat, des d'UGT admeten que aquest acord “es converteix en el primer en democràcia a sumar drets, no retallar-los”. "Aconsegueix tres objectius fonamentals: la recuperació de la negociació col·lectiva, la lluita contra la temporalitat i avançar en l'estabilitat a l'ocupació. Objectius coincidents amb les demandes fetes per la Unió Europea per al nostre país en el marc de la recuperació econòmica i sortida de la crisi", afegeixen.

Cal recordar que les darreres setmanes les negociacions entre l'Executiu i els agents socials s'havien intensificat amb l'objectiu que la reforma laboral quedés aprovada abans que s'acabés l'any. De fet, Pedro Sánchez s'havia compromès a complir la seva promesa amb Brussel·les per tenir publicada la nova normativa al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) abans del 31 de desembre per a la recepció dels fons europeus.

En els darrers dies, la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, reconeixia que era "moderadament optimista" sobre l'acord. "Hi haurà reforma laboral abans del 31 de desembre. Serà equilibrada, pactada i acabarà amb els dos grans problemes del mercat de treball: la precarietat i la temporalitat", assegurava fa uns dies el ministre de Presidència, Félix Bolaños.

Aquest dijous, la ministra de Política Territorial i portaveu, Isabel Rodríguez, demanava "prudència" en conèixer-se la notícia durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari, matisant que "espera i desitja" que aquest acord sigui veritablement possible.

contador