ep futbol- neymar estrenara sus nike mercurial vapor 360 njr silenciosalga
NIKE

El jugador de futbol brasiler del Paris Saint-Germain i exjugador del FC Barcelona, Neymar, apareix per primera vegada a la llista de morosos del Ministeri d'Hisenda, amb un deute de 34,6 milions d'euros, sent la primera persona física en volum de deute de tot el llistat, desbancant així del primer lloc l'empresari Agapito García Sánchez, amb 15,97 milions, la mateixa xifra que l'any passat.

Entre els personatges destacats que romanen a la llista hi figura, per segon any, l'excampió de motociclisme Sito Pons, que deu 1,95 milions d'euros, com en l'anterior llista, i l'expresident de Banesto Mario Conde, que redueix el seu deute a 12,37 milions.

També hi romanen María Paz Campos Trigos, nom real de l'actriu Paz Vega, que deu 2,63 milions d'euros, més que els 2,49 milions que devia l'any anterior; i la presentadora Patricia Conde, amb un deute de més d'1,88 milions d'euros, per sobre dels 1,83 de l'any passat.

Aquests són alguns dels noms destacats recollits a la llista de morosos publicada aquest dimecres per Hisenda per tenir, a 31 de desembre de 2019, deutes amb l'Administració Tributària superiors al milió d'euros.

Per part seva, el exvicepresidente del Govern i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, surt de la llista, igual que l'advocat José Emilio Rodríguez Menéndez i el col·laborador de televisió Juan Francisco Matamoros, conegut com Kiko Matamoros, que ja no figuren al llistat. També en surt Esquerra Unida-Madrid.

El llistat de morosos d'Hisenda s'abandona en els casos en els quals els deutors redueixen el seu deute per sota del milió d'euros, encara que s'aproximi a aquesta xifra, o per altres supòsits com ara cancel·lacions pel cobrament o per prescripció o per insolvència definitiva, entre altres, sense perjudici que puguin tornar a aparèixer a posteriori.

D'igual forma, l'expresident del Reial Madrid Lorenzo Sanz deixa d'aparèixer al llistat després de la seva defunció el mes de març passat a causa del coronavirus.

MARIO CONDE I SOCIETATS DE BÁRCENAS, JOSÉ LUIS MORENO I JAVIER MERINO

Per part seva, Mario Conde, expresident de Banesto, ha retallat el seu deute a 8,37 milions, respecte dels 12,37 milions de fa un any.

Així mateix, l'empresa Tesedul SA, utilitzada pel extresorer del PP, Luis Bárcenas, per recórrer a l'amnistia fiscal continua apareixent a la llista i incrementa el seu deute a 1,28 milions, des dels 1,22 milions anteriors.

Kulteperalia, companyia de l'empresari de l'espectacle José Luis Moreno, continua apareixent entre les empreses deutores per les societats Kulteperalia (1,4 milions) i Alba Adriática SL (1,3 milions). L'empresari Javier Merino, exparella de Mar Flores, es manté a la llista amb algunes de les seves societats, com Multipetróleos, amb un deute d'1,19 milions d'euros; Star Petroleum (1,12 milions), reduint-se en aquest cas, i Multipromotur, amb un deute de 1,06 milions d'euros.

Destaquen també, per l'import del seu deute, Teresa Maldonado Taillefer i el seu marit, Jesús Ruiz Casado, vinculat a la promotora immobiliària Aifos, que deuen a Hisenda 15,68 milions d'euros i 15,56 milions d'euros, respectivament, en línia amb l'any previ.

També l'exjugador del Barça i del Zaragoza Gabriel Milito continua devent a Hisenda 1,8 milions d'euros, en tant que el periodista Antonio Navalón presenta un deute 2,02 milions d'euros i l'empresari i expresident del club de futbol del València, Vicente Soriano Serra, deu ara una mica més (1,38 milions d'euros).

De la família Serratosa Caturla ja no hi apareix cap membre, mentre que continuen sent presents l'empresari català Eudald Domènech Riera, que manté un deute de 5,69 milions, i César Vidal, que ha incrementat el seu deute amb Hisenda fins als 3,26 milions d'euros, enfront dels 2,77 milions de la llista anterior.

Al llistat també s'hi troba l'emprenedor, soci inversor de Tuenti i fill de Luis Ortiz i Gunilla von Bismarck, Francisco José Ortiz von Bismarck, que deu 1,28 milions, i hi continua figurant l'exjutgei exvocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) Luis Pascual Estevil, condemnat per extorsió, amb un deute de 3,7 milions.

Igualment, apareix l'empresari andalús Rafael Gómez, conegut com 'Sandokan', que deu 2,8 milions d'euros a Hisenda, enfront dels 2,69 milions previs, i diverses societats. Aquestes empreses són Arenal 2000 d'Inversions (12,21 milions baixa a 12,64 milions), Arenal 2000 (65,1 milions baixa a 64,9 milions) i Arenal 2001 (71,8 milions puja a 71,92 milions).

REYAL URBIS I ISOLUX CORSÁN, LES COMPANYIES MÉS MOROSES

Grup Isolux Corsán continua sent la societat que més deu, (315,8 milions,13,8 milions més que fa un any), mentre que la seva filial Isolux Corsán Concessions deu 54,04 milions d'euros, cosa que deixa un deute superior als 383,64 milions d'euros. Entre les societats que hi entren, en destaquen Intereconomía Radio S.L., amb un deute de 1,3 milions; Edifici Novosur, relacionat amb Nueva Rumasa, amb un deute de 4,6 milions; o Reus (1,2 milions).

A més, hi entren tres societats de Marbella: Gerencia de Obras y Servicios Marbella (12,4 milions), Radio Televisión Marbella (3 milions) i una empresa de neteja (1,5 milions).

Respecte a les empreses que romanen i augmenten considerablement el seu deute tenim la promotora Nozar, amb un deute de 215,1 milions; Isolux Corsán, amb 329,6 milions, augmentant en 13,8 milions, i Desguaces La Torre, amb 21,4 milions, elevant-se en 3 milions, al costat de les societats Ombuds Compañía de Seguridad i Ombuds Servicios, amb 40 milions entre ambdues, pujant 35,7 milions.

Al seu torn, entre les societats que romanen amb un deute menor, després d'haver aconseguit Hisenda el cobrament, s'hi troben Martinsa-Fadesa, amb 27 milions, reduint-se en 23,3 milions; Reyal Urbis, amb 343,5 milions, baixant en 9,7 milions; o La Casa Gran del Aceite de Oliva, pertanyent a l'empresari Luis Miguel Rodríguez, propietari de Desguaces La Torre, amb 1,76 milions, baixant en 462.000 euros aquesta deute.

Del grup Abengoa hi apareixen les societats Abengoa SA (6,1 milions), Abengoa Finance (2,56 milions), Abengoa Abenewco (4,078 milions) i Abencor Suministros (29,49 milions).

CLUBS ESPORTIUS

També hi figuren alguns clubs esportius com Real Murcia (10,77 milions), Unión Deportiva Salamanca (13,44 milions) o Jerez Club Deportivo (10,38 milions), el Real Jaén (1,21 milions). Mentrestant, el Racing de Santander, que l'any passat devia 3,26 milions, ja no figura a la llista. Igualment, deuen a Hisenda el Club Basquet Girona (10,12 milions), el Club Esportiu Atlètic Alcantarilla (1,84 milions), El Club Deportivo Básico Balonmano Neptuno (1,06 milions) i el Club Estudiantes (5,07, uns 3,1 milions menys que fa un any).

Altres societats que repeteixen en el sisè llistat de morosos són Intereconomía Corporación (de 12,4 milions puja a 12,5 milions) i Intereconomía TV (de 5,39 milions puja a 5,49 milions), Martinsa-Fadesa (de 50,3 milions baixa a 27 milions) i societats de la família Ruiz-Mateos, com a Nueva Rumasa (8,9 milions).

El Grup Cantoblanco, vinculat a l'empresari Arturo Fernández, té diverses societats a les quals se'ls reclama diners, com ara el Grup Cantoblanco Alimentación (7,4 milions), Cantoblanco Colectividades (de 6,5 milions baixa a 3,9 milions) i Arturo Grupo Cantoblanco (3,3 milions).

Noticias relacionadas

contador