nadia calvi o

Nadia Calviño Santamaría serà ministra d'Economia al Govern de Pedro Sánchez, segons han confirmat fonts de la direcció socialista. Actualment aquesta gallega és directora general de Pressupostos de la Comissió Europea.

El nomenament de Calviño llança un missatge d'estabilitat a Brussel·les: gaudeix d'un gran prestigi a les institucions europees

Precisament per això, sembla que el president del Govern, Pedro Sánchez ha cridat el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, per comunicar-li el nomenament, tal com ha avançat Expansión. El cap de l'Executiu ha transmès així al mandatari europeu un missatge d'"estabilitat econòmica" i de confiança, ja que l'espanyola, que gaudeix d'un gran prestigi a les institucions europees, viatjarà amb freqüència a Brussel·les com a representant d'Espanya a l'Eurogrup, la reunió de ministres d'Economia de l'Eurozona, i l'Ecofin, que reuneix els de tota la Unió Europea. De fet, la seva primera reunió com a ministra serà el 21 i 22 d'aquest juny.

Llicenciada en Economia per la Universitat Complutense de Madrid i en Dret per la UNED, Calviño va ocupar el càrrec de directora general de Defensa de la Competència, dependent del Ministeri d'Economia, entre el maig de 2014 i l’agost de 2016, durant el mandat de Pedro Solbes, recorda Europa Press.

A Brussel·les, va ser sotsdirectora de Competència des de setembre de 2006 a octubre de 2010, càrrec que va deixar per ocupar fins a abril de 2014 el càrrec de sotsdirectora de Mercat Interior i Serveis. Des de maig de 2014 fins a l'actualitat ha estat directora general de Pressupostos de la Comissió Europea.

Calviño pertany al Cos de Tècnics Comercials i Economistes de l'Estat i és filla de José María Calviño, director general d’RTVE durant els anys vuitanta, recull Cadena Ser. Ara Calviño té davant seu un important repte: posar fi a la incertesa que pugui provocar el canvi de Govern després de la moció de censura, garantir el compromís d'Espanya amb els acords assolits amb Brussel·les i amb l'euro en plena crisi italiana, i treballar per mantenir la bona marxa de l'economia. Per a això, haurà de coordinar-se amb la ministra d'Hisenda, també coneguda aquest dimarts, María Jesús Montero.

Noticias relacionadas

contador