• Aquesta estimació està mig punt per sobre de l'anterior
  • La desocupació a Espanya caurà fins al 16,8% el 2018, segons Moody’s
bandera espaãƒâ±a espana spain spanish

L'agència de qualificació creditícia Moody’s espera que l'economia espanyola creixi un 2,5% el 2018 i confia que les condicions econòmiques seguiran sent "saludables", encara que adverteix que la situació a Catalunya pot tenir algun efecte, la magnitud és difícil de calibrar en aquests moments.

"Les condicions econòmiques es mantindran saludables a Espanya, on el creixement del PIB arribarà al 2,5% el 2018", apunta l'agència en un informe sobre l'evolució del sector del comerç al detall a Europa.

D'aquesta manera, els últims pronòstics de creixement de Moody’s per a l'economia espanyola de cara a 2018 se situen mig punt per sobre del seu anterior estimació, tot i que impliquen una desacceleració respecte a l'expansió al voltant del 3% prevista per 2017.

Així mateix, l'agència confia que l'elevat atur a Espanya seguirà la tendència a la baixa dels últims anys i caurà fins al 16,8% el 2018.

"Això donarà suport als ingressos de les empreses espanyoles de comerç al detall", destaca Moody’s, i adverteix que el resultat del recent referèndum a Catalunya pot tenir algun efecte en els ingressos, tot i que afegeix la dificultat d'estimar la magnitud d'aquest impacte pel moment.

Moody’s té previst actualitzar la seva avaluació d'Espanya aquest divendres. La qualificadora de riscos assigna una nota 'Baa2' amb perspectiva estable al deute espanyol a llarg termini.

Noticias relacionadas

contador