bancos definitivo

Molts països ja han posat en marxa, o podrien fer-ho aviat, programes de resposta a la crisi que proporcionaran suport governamental a les llars, les empreses, les institucions financeres i els mercats financers afectats per les conseqüències econòmiques del coronavirus.

Aquestes mesures mitiguen els riscos per a les institucions financeres, destaca l'agència Moody's, encara que adverteix que alguns elements d'aquestes mesures poden augmentar el risc per a les institucions financeres individuals a llarg termini.

"En particular, les moratòries de pagament de préstecs ordenades pel govern podrien afeblir la qualitat dels actius, i la indulgència reglamentària sobre les normes de comptabilitat de pèrdues i les normes de capital podria augmentar els riscos per als creditors principals", explica Moody's.

Segons l'agència, després que la crisi hagi acabat, és probable que la majoria de les institucions financeres amb una alta qualificació tornin a la rendibilitat, restaurant les seves reserves de capital i continuant mereixent altes qualificacions.

"Per tant, les institucions financeres que són més vulnerables a les degradacions (de qualificació) durant la crisi són aquelles que ja tenen baixes qualificacions i corren el risc de suspendre o d'operar en països que manquen dels recursos per finançar amplis programes de suport econòmic, i és probable que experimentin una recessió profunda i prolongada", precisa l'agència.

Noticias relacionadas

contador