ep banco bancos entidades financieras comision comisiones cajero consumo consumir cajeros sacar
EUROPA PRESS - Archivo

Els consumidors mostren reticència pels mesos d'incertesa que encara queden per venir. La mostra més clara és que la seva confiança porta diversos mesos a la baixa. A l'agost, per exemple, a Espanya va descendir 3,2 punts en relació al mes anterior segons dades del CIS i això està perjudicant molt la recuperació econòmica. Així, l'alerta Moody's és un informe publicat aquest dimarts.

El servei d'inversors alerta que el consum europeu continuarà sent feble durant la resta de l'any, ja que la població és cada vegada més cautelosa i estan limitant les despeses per augmentar els estalvis. Una acció que no és més que una resposta a la contínua incertesa sobre el desenvolupament de la pandèmia.

"És poc probable que els consumidors europeus gastin els estalvis acumulats almenys fins que el vaccí contra el coronavirus estigui disponible de forma generalitzada", explica Ruosha Li, vicepresident adjunt de Moody's i autor de l'informe.

"Els alts nivells de precaució i incertesa estan deprimint la confiança dels consumidors i retardant la recuperació", detalla l'expert.

Malgrat la por a un nou confinament va poder provocar en un primer moment un augment de les vendes, la veritat és que aquesta dada segueix a la baixa. A la Zona Euro durant el mes de juliol es van situar un 4% per sota del nivell registrat durant el mateix mes de l'any anterior. Espanya i Itàlia, els països més afectats, "les xifres de vendes han estat fortament negatives en termes interanuals", avisen des de Moody's.

Noticias relacionadas

contador