union europea portada bandera edificio

L'agència de qualificació Moody's alerta aquest dimarts de l'alentiment de les reformes europees i de com això soscava les perspectives de creixement de molts països de la Unió Europea (UE).

"El ritme de les reformes estructurals a la Unió Europea està perdent impuls, cosa que soscava les perspectives de creixement a llarg termini de molts països de la UE en un moment en què el deute públic és elevat i les poblacions envelleixen", afirma Moody's.

Segons l'agència, "la perspectiva d'un creixement més feble a mitjà termini en un entorn en què el deute públic segueix sent generalment molt elevat representa una important restricció creditícia per als països sobirans europeus".

"Europa s'enfronta a un important repte de reformes estructurals", indica Sarah Carlson, experta de Moody's. "No és segur que les millores previstes en la productivitat es materialitzin", avisa.

Aquesta experta afegeix que la futura solvència dels països sobirans europeus "reflectirà en part les decisions que els governs prenguin sobre les reformes a curt termini".

Gairebé tots els Estats membres haurien de registrar un "augment considerable" de la productivitat durant la pròxima dècada per complir els supòsits de la Comissió Europea (CE), afegeix Moody's.

"Mentre que països com els països nòrdics i el Regne Unit tenen necessitats relativament limitades de reformes del mercat de treball, a causa les reformes dutes a terme fa dècades, les bretxes de reforma a Espanya, França, Itàlia i Portugal són molt més grans tot i les mesures adoptades durant la crisi del deute sobirà de la zona euro o des de llavors. Les necessitats de reforma d'Itàlia són particularment pronunciades", conclouen aquests analistes.

contador