ep en cadiz la ministrahacienda maria jesus montero
Eduardo Ruiz - Europa Press

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat, en relació als seus plans d'apujar l'IRPF, que "per sota dels 140.000 euros" no es tocaran ni les rendes del treball ni les del capital i ha indicat que l'increment del tipus màxim rondarà els quatre punts.

Montero, en declaracions a Antena 3 recollides per Europa Press, ha assegurat que encara s'està negociant amb Units Podem el disseny de la pujada fiscal, però sí que ha subratllat que la xifra a partir de la qual s'elevaria l'IRPF seria la de 140.000 euros , de manera que no es veurien afectades ni les rendes mitjanes ni les dels treballadors.

Tot i això, la ministra ha assenyalat que no descarta que s'introdueixi un tram intermedi per fer l'impost més progressiu. El tipus màxim actual grava les rendes superiors als 60.000 euros. La intenció del Govern és que les rendes de més de 140.000 euros tinguin un tipus encara més elevat. El tram intermedi hauria d'estar situat, per tant, entre els 60.000 i els 140.000 euros, però la ministra no ha donat detalls perquè assegura que encara s'està treballant en això.

"L'important és que el que s'està demanant és una aportació més alta a aquells que tenen més capacitat econòmica per poder redistribuir en forma de serveis a tots els ciutadans", ha apuntat. La ministra ha indicat que l'acord sobre l'IRPF amb Units Podem està "pràcticament tancat", tot i que encara queden coses pendents per resoldre.

"La fiscalitat la tenim ben plantejada al voltant de noves figures fiscals i a una major aportació per intentar combatre la desigualtat que ens ha deixat la crisi", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador