ep la ministra de hacienda y portavoz del gobierno maria jesus montero durante la rueda de prensa 20210302160505
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha recordat aquest dijous que l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) "no ha canviat" i que si hi ha dos pagadors, com passa en el cas dels treballadors en expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), s'haurà de presentar declaració.

Ara bé, Montero ha indicat, en declaracions a TVE, que el fet que hagin de presentar declaració de la renda no implica que vagin a pagar a Hisenda més que l'any anterior. "Pagaran en funció del que han cobrat. El que cal veure són els ingressos nets que han rebut i les retencions que han tingut", ha explicat.

La ministra ha recordat que en l'IRPF, "tothom pagarà el que li correspon en funció als seus ingressos", tant si tenen dos, tres o més pagadors. "Quan hi ha dos pagadors, com una de les empreses no sap el que l'altra està abonant i no es poden fer les retencions oportunes, s'ha de presentar la declaració, però això no implica que vagin a pagar més. Pagaran en funció del que que han cobrat", ha insistit.

Els treballadors en ERTO compten amb dos pagadors, l'empresa en la qual treballen i el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), encarregat d'abonar-los les prestacions mentre estiguin en l'ERTO. D'aquí que estiguin obligats a presentar declaració de la renda.

Al tancament de febrer, hi havia gairebé 900.000 treballadors en ERTO, segons les xifres del Ministeri d'Inclusió i Seguretat Social, bona part d'ells pertanyents als sectors d'hostaleria i turisme.

contador