• Es van superar els 5 milions de paquets quíntuples
  • Entre abril i juny la facturació minorista va ser de 6.229.000 d'euros, un 0,8% més que durant el mateix trimestre de l'any anterior
ep television futbol
PIXABAY

Els espanyols ho volen tot. I en la mateixa factura. Més de cinc milions de llars tenen contractats serveis quíntuples amb els diferents operadors de telecomunicacions, segons les últimes dades ofertes per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència.

Futbol, ​​sèries, internet, fix i mòbil. Aquest és el paquet que més es repeteix a les famílies espanyoles a l'hora de contractar. Aquesta opció va superar els cinc milions i va sumar durant l'últim any gairebé 700 mil altes netes durant 2017. La xifra es dispara fins als 11,4 milions, un més que fa un any, si es mesuren tots els paquets convergents (dos o més serveis contractats).

Els ingressos dels serveis audiovisuals es van situar als 1.139 milions d'euros, amb un augment interanual del 4,1%

Els ingressos per aquests serveis van ascendir a 6.229.000 d'euros durant l'últim trimestre del 2017, fet que suposa un 0,8% que durant el mateix període de l'any anterior. Els serveis de veu segueixen sent la tasca pendent de les empreses de telecomunicacions perquè segueixen caient els ingressos en aquesta variable. No obstant això, van continuar en ascens els serveis audiovisuals, amb un 4,1% més de facturació en taxa interanual.

LES TELEVISIONS TORNEN A DONAR UNA ALTRA ALEGRIA A LES TELECOS

L'àmplia oferta sota demanda i els esports han tornat a provocar una nova pujada en nous abonats a la televisió. El parc d'abonats de televisió de pagament va augmentar aquest trimestre (un 4,7% en taxa interanual) fins a registrar-ne 6,1 milions, encara que el seu ritme de creixement es va alentir respecte a trimestres anteriors. La televisió IP i la de cable van sumar en conjunt 400.000 abonats nous durant l'últim any, en contraposició al descens de 172.000 abonats registrat per la de satèl·lit.

La televisió s'ha convertit en la peça angular per a les 'telecos'. Les ofertes empaquetades que inclouen la TV han sobrepassat la xifra dels 5,4 milions de contractes, cosa que significa un nou rècord. Aquests ingressos als serveis audiovisuals es van situar als 1.139 milions d'euros, fet que suposa un augment del 4,1% respecte a l'any anterior.

CREIX LA BANDA AMPLA

Els accessos instal·lats NGA o d'accés a xarxes de nova generació -que permet connexions de molt alta velocitat- va registrar una taxa de creixement anual del 16% i van superar els 44 milions al juny de 2017. D'aquests, més de 33 milions van correspondre a fibra fins a la llar (FTTH) enfront dels 27 milions desplegats durant el segon trimestre del 2016. Per la seva banda, els accessos amb tecnologia DOCSIS 3.0 continuen al voltant dels 10 milions, amb un ritme de creixement molt discret.

Per la seva banda, pel que fa a l'evolució de les línies de banda ampla fixa per tecnologia va continuar l'ascens de línies FTTH davant del progressiu descens de les connexions xDSL: al juny de 2017 les dues tecnologies van registrar 5,7 milions de línies. Durant l'últim any es van sumar 1,6 milions de línies noves de fibra enfront d'una pèrdua d'1,2 milions amb tecnologia xDSL, mentre que les línies HFC van créixer un 3,2%.

CONNECTATS A INTERNET

Tenir telèfon mòbil és sinònim de contractar una tarifa de dades. El volum total de línies mòbils que es van connectar a Internet, incloent-hi les línies exclusives de dades, va créixer un 7,3% interanual fins als 43,1 milions.

El motiu principal va ser l'augment de les línies de veu vinculades a banda ampla mòbil, que van sumar 2,9 milions de línies durant l'últim any, fins a arribar als 41.400.000, mentre que el parc de datacards es va mantenir en 1,7 milions.

MOVISTAR I VODAFONE SEGUEIXEN AL CAPDAVANT

Les tres grans 'telecos' segueixen estant al cap pel que fa als ingressos. Telefónica s'emporta gairebé la meitat del pastís i el 41,3% dels usuaris tenen contractats els serveis amb Movistar.

El segueix Vodafone amb el 18,9% dels ingressos i a tan sols un 1%, Orange, que obté el 17,9%. Molt lluny se situa MásMóvil, que integra Mas Móvil, Yoigo, Pepephone, Xtra Telecom (des del quart trimestre del 2016) i l’OMV LlamaYA (des del primer trimestre de 2017), va representar el 4,4% dels ingressos minoristes d'aquest trimestre.

Noticias relacionadas

contador