ep soci fundador i director generalmiura luis segui
El soci fundador i director general de Miura, Luis Seguí Europa Press

El soci fundador i director general de Miura Private Equity, Luis Seguí, ha alertat aquest dimecres de l'"assignatura pendent" d'Espanya en la captació de fons de capital de risc i ha indicat que la seva companyia obté el 95% dels seus fora del país.

En una conferència 'PwC Talks', que ha estat moderada pel soci director de la consultoria a Catalunya, Ignacio Marull, Seguí ha assegurat que "costa molt" que les institucions espanyoles donin suport i inverteixin en el sector del capital de risc.

En aquest sentit, ha raonat que la seva empresa, que compta amb una plantilla d'uns 20 treballadors, ha de recórrer a països com els Estats Units, el Japó i els països nòrdics, en què ha ressaltat que existeix "una cultura que el capital de risc genera rendibilitat i creixement".

Seguí, que és membre de l'associació privada Barcelona Global, ha advocat per la col·laboració entre el sector públic i el privat, que ha remarcat que actualment està a "nivells baixos", perquè la capital catalana mantingui el seu lideratge internacional davant els canvis conjunturals, com el context polític i els atacs terroristes, i estructurals, amb l'aparició d'empreses com Airbnb, Uber, Amazon, Deliveroo i Glovo, que està registrant.

"És un paradigma incert en el qual els més febles se senten molt més vulnerables", ha opinat el directiu i ha defensat que cal generar-los més seguretat.

No obstant això, ha aplaudit que, des que Miura es va crear, fa deu anys, els empresaris espanyols ara veuen més els beneficis que aporta invertir en capital de risc: "És un sector no incipient però sí en desenvolupament. Es va sofisticant".

ORÍGENS

El soci fundador ha explicat que la companyia va marxar amb un "ADN emprenedor i empresarial i poc financer" i que es va situar a Barcelona perquè no hi havia cap sector d'aquest tipus a la ciutat, mentre que a Madrid sí que n'hi havia.

Ha assenyalat que el seu naixement coincideix amb el principi de la crisi econòmica del 2008, en concret, la seva primera inversió va tenir lloc a l'octubre d'aquest any, poc després de la caiguda del banc nord-americà Lehman Brothers.

Per aquest motiu, Miura ho ha definit com a "acíclic", en no haver-se regit pel que passa en el cicle econòmic, sinó pel projecte que emprenia i l'equip que el duia a terme.

Després d'aquests deu anys, l'empresa compta amb una cartera d'empreses participades amb una facturació afegida de 1.200 milions d'euros, període en el qual ha invertit 800 milions d'euros a prop de 30 empreses.

contador