• Les nits de residents a Espanya pugen un 5,7%, mentre que les d'estrangers ho fan un 8,2%.
  • Durant els primers set mesos de l'any, la pujada s'eleva al 8,9%
playas_espana

Les pernoctacions hoteleres durant el mes de juliol arriben als 42,8 milions, un 7,4% més que el mateix període de 2015. No obstant, malgrat aquest increment en el número de nits, l'estada mitjana baixa un 1,5% davant el juliol de 2015, quedant-se en 3,7 pernoctacions per viatger. És a dir, que els turistes viatgen més però durant un menor número de dies.

Segons les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), aquesta pujada es deu principalment a la pujada del 8,2% de les nits dels visitants estrangers, mentre que les fetes per turistes residents a Espanya creix un 5,7%.

Respecte a l'acumulat dels set primers mesos de l'any, aquest llança una pujada del 8,9% davant del mateix període de 2015. Aquesta xifra turística de pernoctacions suposa una pujada d'un punt i mig percentual menor respecte a l'enregistrada el mes de juny anterior, durant el qual, l'augment de les nit va arribar a ser del 8,9%.

GAIREBÉ TRES DE CADA QUATRE PLACES OCUPADES

El juliol es van cubrir el 72,9% de les places que es van ofertar, fet que implica un repunt anual del 6%. Respecte al grau d'ocupació per places en cap de setmana, aquest va pujar un 5,2% i es va situar al 75,7%. Per comunitats, les Illes Balears van enregistrar el percentatge més alt de places ocupades (91,4%). Segueixen Canarias (84,9%) i la Comunitat Valenciana (77,9%).

Respecte a la taxa anual de l'Índex de Preus Hotelers (IPH), aquesta se situa al 7,5% al juliol, la qual cosa suposa 2,4 punts superior a l'enregistrada el mes passat i 1,5 punts més que la de fa just un any. La facturació mitjana per habitació ocupada (ADR) és de 93,2 euros, un 6,3% més davant del juliol de 2015. Quant a l'ingrés per habitació disponible o RevPar, (condicionat a l'ocupació registrada), aquest arriba als 69,6 euros, un increment interanual del 13,3%.

ANDALUSIA, VALÈNCIA I CATALUNYA, LES MÉS VISITADES

Les comunitats preferides pels turistes són Andalusia, Comunitat Valenciana i Catalunya. Entre les tres regions concentren més de la meitat (54,1%) de les pernoctaciones de turistes en hotels al juliol. Per separat, aconsegueixen el 23,6%, 15,3% i 15,2% del total de nits a Espanya, respectivament.

D'elles tres, Catalunya, regió que rep tradicionalment una major proporció de turistes estrangers (20,9% del total espanyol al juliol), va ser la que enregistra un major increment (9,1%), mentre que Andalusia solament puja un 0,4% i la Comunitat Valenciana un 7,3%. La principal destinació triada pels viatgers no residents és Illes Balears (34,6%).

Respecte al seu país d'origen, els viatgers procedents del Regne Unit i Alemanya concentren el 27,4% i el 20,8% del total de nits de turistes no residents a Espanya. Les pernoctaciones de viatgers anglesos van augmentar un 9,6%, mentre que d'alemanys van pujar un 4,1%. Per la seva banda, les pernoctaciones dels viatgers procedents de França, Països Baixos i Itàlia registren unes taxes anuals del 8,8%, 3,8% i 3,2%, respectivament.

contador