ep trabajadores
PEXELS

El 27,5% dels treballadors espanyols (més de 5,3 milions d'ocupats) es planteja canviar el seu lloc de treball a la tornada de les vacances, segons es desprèn d'un estudi realitzat per Randstad per conèixer les inquietuds dels professionals després del període estival.

En concret, l'estudi es desprèn que els ocupats amb un major nivell formatiu són els que tenen major intenció de canviar de feina a la tornada de les vacances. Així, un 36,7% dels treballadors amb estudis superiors es proposa canviar de lloc de treball després de les vacances d'estiu. D'ells, un 13,3% assegura estar buscant ja un nou lloc.

Per contra, quan el nivell de formació descendeix, també cau el nombre de treballadors que vol canviar de feina. Concretament, un de cada cinc treballadors (20,4%) amb educació secundària o inferior afirma voler canviar de feina, mentre que el percentatge creix fins al 27,1% en el cas dels professionals que només tenen batxillerat.

Els majors de 45 anys són els que més es plantegen canviar de feina després de la seva reincorporació

Per edat, els majors de 45 anys són els que més es plantegen canviar de feina després de la seva reincorporació. De fet, un 20,2% ja ho està plantejant. A aquest grup d'edat el segueixen els que tenen entre 25 i 45 anys, ja que un 27,2% es planteja canviar de feina. Per contra, els menors de 25 anys són els que menys intenció tenen de canviar de lloc després de les vacances.

D'altra banda, l'estudi assenyala que el 45% dels treballadors estarien disposats a mudar-se de localitat per accedir a una nova feina. En aquest cas, els joves són els que mostren una major predisposició a canviar de ciutat (58,1%).

Els principals motius que motivarien aquest canvi de ciutat són un millor salari, segons el 58,6% dels enquestats; un major equilibri entre la vida personal i laboral (47,1%), més oportunitats de promoció (41,8%), més seguretat laboral (37,8%) i majors opcions de flexibilitat laboral (21,5%).

No obstant això, els treballadors es mostren "més reticents" a canviar de feina si això requereix creuar la frontera i treballar en un altre país. Així, un de cada tres ocupats (30,6%) reconeix que canviaria de país per trobar una altra feina en tornar de les vacances. Els menors de 25 anys tornen a ser els més "disposats" a aquest canvi. De fet, un 45,4% afirma que s'aniria per trobar un lloc de treball en un altre país si es milloressin les seves condicions actuals.

En aquest cas, valorarien encara més el salari, ja que seria determinant per al 70,4% dels treballadors. Els motius més importants per realitzar aquest canvi, a part de la feina, són les oportunitats de promoció professional i una millor conciliació.

Noticias relacionadas

contador