ep mercadona 20170411132602
MercadonaOSCAR GARRIDO SERRA/MERCADONA

La seva activitat va generar una inversió de 134,5 milions l'any passat a la comunitat

BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)

Mercadona va realitzar compres per valor de 3.450 milions d'euros a 1.850 pimes catalanes o amb seu a Catalunya, on va generar 476 ocupacions elevant la seva plantilla total a la comunitat a 11.726 persones.

En un comunicat aquest dimarts, la companyia ha destacat que en els últims cinc anys ha incorporat 2.500 persones en el seu equip a Catalunya, i que els seus treballadors, entre els qui han repartit 44,5 milions d'euros en concepte de prima per objectius, cobren per sobre de la mitjana del sector.

Així, els treballadors de més de quatre anys d'antiguitat (el 84% de la plantilla) cobren 1.449 euros nets al mes, una quantitat a la qual s'hi han de sumar dues primes per objectius.

Les 1.850 pimes amb les quals Mercadona manté relacions comercials ocupen 35.000 persones, i els 15 interproveedores catalans de Mercadona i fabricadors de les marques Hacendado, Bosque Verde, Deliplus i Compy donen feina estable a més de 4.700 treballadors, amb la qual cosa l'ocupació generada per la companyia a Catalunya, entre directe i indirecte, supera els 51.500 treballadors.

L'any passat la cadena va comprar més de 94 milions de quilograms d'embotits a Casa Tarradellas, Embotits Monter, Noel i La Selva, entre d'altres; i les empreses lleidatanes Catafruit, Nufri, Golden Export i Fruits Sant Miquel van servir prop de 60 milions de quilos de fruita a les seves botigues.

A més, el projecte de les cooperatives Lleters de Catalunya i Covap per proveir de llet, produïda pels ramaders catalans i envasada en el seu lloc d'origen, als supermercats de Catalunya ha suposat la compra per part de Mercadona de 50 milions de llibres de llet de tota la comunitat.

Quant a higiene personal, el Grup Ubesol-Maverick va comercialitzar 34,8 milions de litres de gel de bany i 10,9 milions de litres de xampú, i You Cosmetics i Wecolors van produir més de 39 milions de productes cosmètics com a maquillatge, coloret, pintallabis i màscares de pestanyes, entre d'altres, mentre que en la cura de la llar Saplex va servir 45 milions de rotllos de borses d'escombraries i nou milions de paquets de borses per congelar aliments.

Mercadona va finalitzar l'exercici 2016 amb una xarxa de 256 establiments en la comunitat després d'obrir cinc supermercats, i té presència a les quatre províncies catalanes amb 177 botigues a Barcelona, 31 a Girona, 14 a Lleida i 34 a Tarragona.

L'activitat de Mercadona a Catalunya va generar l'any passat una inversió total de 134,5 milions d'euros, dels quals 62,8 són inversions directes i els 71,7 milions restants són inversió aportada pels fabricants interproveedores.

CENTRE LOGÍSTIC A ABRERA EL 2018

Els 62,8 milions de Mercadona s'han destinat a l'obertura de noves botigues, la reforma de supermercats per adaptar-los als nous estàndards de qualitat de l'empresa i a la continuació de les obres del centre logístic d'Abrera (Barcelona).

Aquest magatzem logístic, que requerirà una inversió total de 300 milions d'euros i al qual l'any passat es van destinar 37 milions, ocuparà una superfície construïda de més de 110.000 metres quadrats, i es preveu que entri en funcionament al llarg del 2018.

contador