ep frigorificos vintageworten
WORTEN

Hi ha articles que resisteixen a la inflació i estan fins a un 30% més barats. Matalassos, frigorífics, abrics o algunes joguines sembla que es mantenen immunes a l'alça de l'Índex de Preu de Consum (IPC).

El cas més destacat és el de les neveres, que a principis d'any es van situar de mitjana als 1.440 euros, avui amb prou feines superen els 905 euros, és a dir, el cost ha caigut un 37%. El mateix passa amb els matalassos, el preu dels quals té una trajectòria descendent durant els últims anys. De fet, al mes de febrer el cost mitjà se situava als 304 euros, mentre que el mes d'agost era de 215 euros, és a dir un 34% menys, segons l'últim estudi elaborat pel comparador de preus d'idealo.es.

D'altra banda, les joguines més clàssiques tampoc no s'han vist tan afectades per la pujada de l'IPC. Els articles de Barbie estan avui un 28% més barats que al febrer. Per part seva, el cost mitjà dels productes de la marca LEGO ha caigut el mes d'agost per sota dels 100 euros, quan al febrer superaven els 114 euros. Així mateix, el preu de les construccions per a nens de Playmobil també ha caigut un 7%.

Per la seva banda, la roba i el calçat estan avui de mitjana un 9% més barats que abans de començar la invasió a Ucraïna. En aquest sentit, hi ha categories de productes el preu dels quals ha caigut força als últims mesos, entre ells la roba d'hivern. L'anàlisi revela que els abrics, tant d'home com de dona, costen avui de mitjana un 9% menys que a principis del 2022. El mateix passa amb el calçat d'hivern que es troba un 13% més barat que al febrer d'aquest any, mentre que gorres o guants cauen un 5% i un 9%, respectivament. Això suposarà alleujament per a les famílies a l'hora de comprar la vestimenta per a aquests mesos més freds.

Una altra categoria del sector tèxtil que és avui més assequible que abans de la invasió és la roba destinada a l'esport. D'acord amb les dades recopilades, una jaqueta de ciclisme costa avui de mitjana 93 euros, mentre que a principis d'any se situava als 107 euros. Així mateix, el preu de la vestimenta destinada al running ha caigut un 12% al llarg de l'any, una baixada més gran que la mitjana del sector.

Noticias relacionadas

contador