ep fachada de la sede de la empresa grupo masmovil
Marta Fernández - Europa Press - Archivo

El grup MásMóvil ha assolit durant els nou primers mesos de l'any uns ingressos per serveis de 1.271 milions d'euros, xifra que correspon a un 20% més en comparació del mateix període l'any passat, segons ha informat l'operadora, que destaca el manteniment del seu "alt creixement" durant el tercer trimestre del seu exercici.

L'operadora, que acaba de ser adquirida pels fons KKR, Cinven i Providence, informa que fins al setembre ha arribat a un resultat brut d'explotació (EBITDA) de 428 milions d'euros, un 27% més que durant el mateix període de 2019, xifra que eleva el marge d'EBITDA fins al 30%.

Els ingressos per servei de MásMóvil van aconseguir, durant el tercer trimestre els 454 milions d'euros, un 23% més que durant el mateix període de l'any anterior, mentre que l'EBITDA ha augmentat un 27%, fins als 152 milions, i el marge d'EBITDA trimestral ha estat del 31%.

Pel que fa als resultats comercials, el grup ha tancat els primers nou mesos de l'any amb 11,3 milions de línies, un 31% més que l'any passat, de les quals 9,5 milions són de mòbil (6,2 milions pertanyen al segment de postpagament) i 1,8 milions de banda ampla fixa.

En concret, detalla que les línies de banda ampla fixa han augmentat un 33% en comparació amb la mateixa data de 2019, després que durant el tercer trimestre del l'any el grup hagi superat de nou la captació de 100.000 altes netes de banda ampla.

MásMóvil destaca que continua mantenint un "sòlid creixement" en totes les seves principals magnituds "en línia amb les seves previsions" i incideix que durant el tercer trimestre del l'any ha obtingut "uns bons resultats tant comercials com financers".

"Estem molt contents i agraïts de comptar ja amb la confiança de més d'11 milions de clients a Espanya i de mantenir un sòlid creixement tot i les especials circumstàncies en què ens trobem", ha remarcat Meinrad Spenger, el conseller delegat de MásMóvil.

D'altra banda, MásMóvil subratlla que la seva xarxa de fibra supera els 25 milions de llars comercialitzables, així com la seva xarxa mòbil pròpia i els acords amb altres operadors li permeten comptar amb una cobertura 4G del 98,5% de la població espanyola.

Així mateix, l'operadora afegeix que ja disposa de 80MHz a la banda 3,5 GHz per oferir serveis de la nova tecnologia mòbil 5G "adquirits a un preu a prop de quatre vegades menor que el preu mitjà de la subhasta".

Lorca Telecom Bidco, companyia participada de forma indirecta i majoritària per Cinven, KKR i Providence Equity Partners, va completar la passada setmana "amb èxit" l'adquisició del Grup MásMóvil, després d'obtenir-ne el 99,3% de les accions en un operació que valora la companyia en aproximadament 5.300 milions d'euros.

Les accions de l'operadora van quedar excloses definitivament de la Borsa el 16 de novembre després de més de vuit anys com a companyia cotitzada, una vegada que es va liquidar la totalitat de les operacions de l'Ordre Sostinguda de Compra llançada pels fons després de la seva oferta pública d'adquisició (OPA).

contador