ep el ministro de seguridad social inclusion y migraciones jose luis escriva belmonte durante la
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

El ministre de Seguretat Social, Inclusió i Migracions, José Luis Escrivá, ha assegurat que més de 50.000 autònoms ja han sol·licitat la prestació extraordinària a la qual tenen dret per haver vist reduïda la seva activitat amb motiu del coronavirus. Així ho ha destacat aquest dimecres durant una roda de premsa a la Moncloa, en la qual, no obstant això, no aclareix quantes se n'han concedit.

Escrivá ha explicat que gràcies a aquesta prestació qualsevol autònom que hagi vist interrompuda o reduïda d'una forma molt intensa la seva activitat rebrà un mínim de 950 euros que se suma al mínim dels 661 euros de la prestació d'exoneració de les cotitzacions socials. Un mínim que es pot ampliar tenint en compte la base de cotització que es tingui.

El mínim es pot ampliar tenint en compte la base de cotització que es tingui

Cal recordar que tots els autònoms obligats a tancar per l'estat d'alarma o la facturació dels quals es vegi reduïda en com a mínim un 75% en relació amb la mitjana de facturació del semestre anterior, tenen ja dret a sol·licitar la nova prestació econòmica aprovada pel Govern, sense que hagin de cursar baixa ni en Hisenda ni en la Seguretat Social.

La durada d'aquesta prestació és d'un mes, "podent-se ampliar fins a l'últim dia del mes en què finalitzi l'estat d'alarma, en cas que aquest es prorrogui". A més, el temps de la seva percepció s'entengui com a cotitzat i no reduirà els períodes de prestació per cessament d'activitat als quals el beneficiari pugui tenir dret en el futur.

A la compareixença d'aquest dimecres, el ministre també ha destacat que en l'àmbit de les empreses i els treballadors s'han registrat més de 130.000 baixes des que el Govern va decretar que la incapacitat temporal provocada pel coronavirus tenia l'assimilació d'una baixa laboral per accident de treball, cosa que vol dir que la Seguretat Social se'n fa càrrec des del primer dia.

Per part seva, preguntat per la premsa sobre les baixes totals d'afiliats, Escrivá ha dit que les xifres concretes es donaran, com és habitual, a final de mes. A més, ha anunciat que el Govern aprovarà una renda mínima per pal·liar el cop econòmic del coronavirus, encara que de moment encara estan per definir els detalls d'aquest "ingrés mínim vital".

Noticias relacionadas

contador