ep la ministra de hacienda y portavoz del gobierno maria jesus montero en la rueda de prensa
MONCLOA - Archivo

La ministra d'Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha detallat aquest divendres que més d'1,2 milions d'autònoms han cobrat fins avui la prestació per cessament d'activitat, i un total de 442.000 autònoms i pimes s'han acollit a la possibilitat d'ajornar el pagament d'impostos de fins a 30.000 euros durant sis mesos, per un import de 2.440 milions d'euros ajornats.

Així ho ha indicat Montero a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que ha aprovat una nova pròrroga de l'estat d'alarma per la pandèmia de Covid-19, en la qual ha indicat que treballadors, empresaris i autònoms s'estan preparant per a la desescalada.

Montero ha subratllat que el Govern ha implementat diverses mesures per protegir els autònoms, pimes i empreses, perquè puguin adaptar-se a la "nova normalitat" en "millors condicions. Fins avui, ha detallat que 442.000 autònoms i pimes s'han acollit a la possibilitat d'ajornar fins a 30.000 euros en impostos durant sis mesos, amb els tres primers sense interessos, amb un muntant total ajornat de 2.440 milions d'euros.

En aquest sentit, ha ressaltat que el 99,8% dels autònoms i el 94% de les pimes tenen l'opció d'ajornar el conjunt del seu deute tributari mig any sense pagar recàrrecs els tres primers mesos, i ha indicat que una recent enquesta del Banc d'Espanya reflectia que era considerada una de les mesures "més útils" davant la crisi de la Covid.

A més, ha concretat que més d'1,2 milions d'autònoms han cobrat ja la prestació per cessament d'activitat aprovada per l'Executiu. A això s'hi sumen les facilitats en l'aplicació dels ERTO per força major, de la qual s'han beneficiat més de 3 milions de treballadors, i els avals de les línies de l'ICO que han permès injectar més de 40.000 milions d'euros a l'economia.

PACTE DE RECONSTRUCCIÓ

La portaveu del Govern ha ressaltat que les "nombroses mesures han demostrat ser útils i eficaces", si bé l'Executiu continuarà "acompanyant" a pimes i autònoms, als quals ha traslladat un missatge d'"ànim i confiança", ja que s'ha demostrat que Espanya té una "enorme capacitat, resistència i solvència".

Referent a això, ha assenyalat que espera que la Comissió de Reconstrucció constituïda ahir al Congrés comenci "aviat" a "generar propostes de present i futur", posant l'accent en què "ningú no sobra" pel que fa a les aportacions i que el Govern té la intenció d'involucrar el conjunt de la societat i les institucions.

"Necessitem escoltar la veu de partits, CCAA, ajuntaments, sindicats i empresaris", ha emfatitzat, per establir unes bases "sòlides" que permetin "una recuperació justa i que no deixi ningú enrere".

Noticias relacionadas

contador