ep recursosvivienda
EUROPA PRESS - Archivo

Madrid és la comunitat autònoma on és més car comprar un habitatge de segona mà. Concretament, una persona que vulgui adquirir una casa a la regió haurà d'abonar, de mitjana, 2.830 euros per metre quadrat. País Basc i Catalunya s'alcen amb la plata i el bronze, ja que allà s’ha de pagar 2.792 i 2.552 euros per metre quadrat, respectivament.

Així es desprèn de l'últim estudi de Fotocasa sobre el preu de l'habitatge de segona mà a Espanya. En ell, el portal immobiliari analitza al detall els preus en totes les comunitats autònomes, i ressalta que les regions amb els preus més assequibles són Extremadura (1.109 €/m2), Castella-La Manxa (1.119 €/m2) i Múrcia (1.146 €/m2).

Tal com explica, el preu mitjà de l'habitatge de segona mà a Espanya s'ha situat el novembre en 1.861 €/m2, xifra que representa una pujada del 0,7% respecte al mes d'octubre. De fet, l'increment mensual "segueix en la tònica alcista de tot l'any", encara que el que s'han produït són "increments mensuals lleus". No passa així amb la variació interanual, que és molt més acusada.

En concret, el novembre d'aquest any el preu de l'habitatge de segona mà s'ha incrementat un 7,4% respecte al mateix mes de l'any passat, i han encadenat ja 26 mesos de pujades interanuals consecutives. De fet, durant els últims quatre mesos la variació interanual s'ha situat per sobre del 7%, i fins i tot el passat mes de setembre es va registrar la variació interanual més acusada de tot l'històric de dades de Fotocasa, amb un 7,8%.

"Els preus segueixen pujant amb força a Madrid, Catalunya i les illes, amb pujades de preus interanuals de dos dígits que contrasten amb les de la resta del país que, o bé té un comportament molt més moderat o fins i tot registra números vermells. L'activitat del mercat es concentra en aquestes zones i això té un trasllat directe als preus", ha explicat Beatriz Toribio, directora d'estudis de Fotocasa.

No obstant això, encara que els preus no deixen de pujar, cal destacar que el preu mitjà de l'habitatge de segona mà a Espanya acumula una caiguda de 37% des que va registrar el seu màxim històric l'abril de 2007, amb 2.952 €/m2.

Noticias relacionadas

contador