cbguindos short

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assenyalat que "Catalunya tornarà a liderar l'economia espanyola". Així, ho ha apuntat durant la seva intervenció al XVI Congrés de Directius CEDE, que se celebrava aquest dimarts a Alacant. Després de la seva intervenció, ha assenyalat que Barcelona "és una magnífica ciutat per fer negocis".

El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, ha afirmat que la designació d'Amsterdam com a seu de l'Agència Europea de Medicaments (EMA, per les sigles en anglès) en perjudici de Barcelona "posa de manifest les conseqüències del procés secessionista". De Guindos ha qualificat de "mala notícia" l'elecció de la ciutat holandesa.

"Barcelona era la millor candidata i havia estat la millor valorada per la pròpia comissió i els propis treballadors de l'EMA", per la qual cosa ha considerat que l'elecció final "posa de manifest les conseqüències del procés secessionista".

Segons el ministre, "era incongruent la recerca del (anterior) Govern de la Generalitat de treure Barcelona de la UE" perquè es convertís en seu de l’Euroagència: "En última instància això s'ha pagat". De Guindos ha assenyalat que les conseqüències de la no arribada de l'EMA no es limiten a l'ocupació directa sinó a la implicació que comportarà pel que fa a la presència dels laboratoris farmacèutics, àmbit en què Barcelona té "tradició", i, a més, ha apuntat que per a l'entorn de la ciutat aquesta seu hauria estat "realment positiu".

En tot cas, ha prosseguit que Barcelona "segueix sent una gran i magnífica ciutat per fer-hi negoci" i ha expressat la seva convicció que "la societat catalana reaccionarà el 21 de desembre" per tornar a la "normalitat". De Guindos ha insistit que el que ha passat ha de "servir de reflexió sobre els que són polítiques adequades que van a favor del ciutadà".

Sobre la possibilitat que Espanya es vegi beneficiada per altres trasllats des de la City londinenca a causa del "Brexit", ha comentat que el banc d'inversió Credit Suisse estudia tres possibles seus, entre elles Madrid com a conseqüència que Espanya segueix sent "l'economia que més creix de les grans de la zona euro i que hi ha fonaments que es mantingui aquest creixement de forma sostenible".

A més, ha insinuat que en les pròximes dates "tindrem bones notícies" dins "del sector automobilístic a la Zona Franca de Catalunya". Sobre aquest sector de l'automoció, també ha valorat que recentment Ford hagi anunciat una important inversió per a la planta valenciana d'Almussafes.

Noticias relacionadas

contador