fiscalidad-depositos

Els assessors fiscals han tornat a sol·licitar al Govern que recapaciti i aprovi l'ampliació de presentació de liquidacions i declaracions, sumant-se a les peticions d'associacions d'autònoms i col·lectius empresarials. Malgrat la "taxativa" resposta negativa del Ministeri d'Hisenda, l'Associació Professional d'Experts Comptables i Tributaris d'Espanya insisteixen en la necessitat d'ampliar els terminis per presentar els impostos en nom dels autònoms, pimes i declarants de l'IRPF.

Per això s'han unit a la campanya #Nopuedopresentarimpuestos promoguda per diferents col·lectius per reivindicar la dificultat per complir els terminis per completar les liquidacions dels clients i contribuents, donades les condicions actuals promogudes per la propagació del Covid-19, segons expliquen en un comunicat.

"No entenem aquest posicionament, quan el que se sol·licita és un ajornament. En primer lloc, perquè els autònoms i pimes tinguin liquiditat i, en segon lloc, perquè els assessors fiscals puguem fer la nostra feina amb les mínimes garanties de responsabilitat i seguretat".

És el que sol·licita en un escrit l'Associació d'Experts Comptables i Tributaris d'Espanya, que juntament amb els altres col·lectius que integren el Fòrum d'Associacions i Col·legis de Professionals Tributaris, s'han dirigit a través de quatre escrits a les màximes autoritats dels Ministeris d'Hisenda, Economia i Presidència per exposar-los els seus raonaments, reiterant que s'ampliïn els terminis de presentació d'autoliquidacions tributàries i declaracions. De moment, només han obtingut una resposta negativa per part d'Hisenda, que "ha estat taxativa", diuen.

A l'escrit notificat al Govern, el col·lectiu apunta que, com que se'ls considera una activitat essencial per a qüestions urgents com és "recaptar impostos a corre-cuita", estan obligant els empresaris a trencar el confinament per recopilar factures i portar-les als seus assessors. "I els obliguen a ells a incomplir el distanciament social per atendre els seus clients, rebre els documents comptables i assessorar sobre la planificació fiscal".

A més, els assessors fiscals asseguren que es veuen en l'obligació de treballar amb documents, la majoria de les vegades en paper, un material on la supervivència del Covid-19 roman, segons els investigadors, fins a cinc dies, sense possibilitat de posar-los en quarantena, ja que no compten amb prou temps de termini per comptabilitzar i processar tota la documentació.

Noticias relacionadas

contador