• Les expectatives d'inflació creades per Trump també ajuden a l'or
oro gold metal

L'or torna a ressorgir aprofitant la incertesa d'aquests últims dies amb les declaracions de Theresa May sobre el Brexit i davant la imminent presa de possessió de Donald Trump com a president dels Estats Units.

El valor refugi per excel·lència torna amb força per marcar màxims de 8 setmanes i superar el nivell clau dels 1.200 dòlars per unça. Enguany, l'or recupera un 5,27% i segueix guanyant terrè per recuperar el perdut durant el mes de novembre, quan va caure un 7,92%.

La incertesa és el combustible d'aquesta matèria primera, que alimenta les seves pujades amb esdeveniments com la compareixença del dimarts de Theresa May, en la qual va marcar el camí a seguir en la sortida de Regne Unit de la Unió Europea.

Tal com assenyalen els analistes de Link Securities, aquesta revaloració de l'or ha estat acompanyada d'una pujada en els bons. Els experts de la signatura també assenyalen la volatilitat en les principals divises, que sens dubte serveix com a esperó per a la cotització del metall, gràcies als inversors que fugen dels moviments bruscs del mercat.

D'altra banda, les expectatives d'inflació creades per Trump també ajuden a l'or, ja que és un valor sòlid per protegir-se de la pèrdua de valor de les divises a causa de la pujada dels preus.

Noticias relacionadas

contador