ep compartir piso estudiantes jovenes erasmus
PEXELS

El cost de llogar una habitació en un pis compartit a Espanya s'ha encarit un 2,9% en l'últim any, i se situa en 340 euros al mes de mitjana, segons un estudi publicat per idealista, que mostra que l'oferta d'habitacions s'ha disparat un 26,9%.

A la ciutat de Barcelona, on les rendes dels habitatges complets han augmentat un 3% interanual, el lloguer d'habitacions s'ha encarit un 2,9%, mentre que a Madrid l'increment ha estat del 3,1%, una mica per sota de l'augment del 3,6% del preu dels habitatges complets.

El principal augment del preu s'ha registrat a Pamplona (+15,8%), seguit d'Almeria (+13,3%), Alacant (+12%) i Logronyo (+10,3%). Per contra, el preu s'ha reduït a sis capitals i Cadis és on més han caigut (-6,1%), mentre que a Ciudad Real ha baixat un 4,7% i, a Burgos, un 2,5%.

Barcelona és la ciutat amb les habitacions més cares del país, ja que es demanen 442 euros mensuals

Barcelona és la ciutat amb les habitacions més cares del país, perquè se sol·liciten 442 euros mensuals per llogar-les, seguida de Sant Sebastià (425 euros mensuals), Palma (417 euros) i Madrid (415 euros). Ciudad Real és, en canvi, la ciutat més econòmica d'entre les analitzades per idealista (156 euros mensuals), seguida de Càceres (164 euros), Badajoz (169) i Jaén (185 euros).

Segons les dades d'idealista, més de la meitat de tota l'oferta de pisos compartits es reparteix entre les ciutats de Madrid i Barcelona, perquè acumulen el 34,1% i el 19,2% de totes les habitacions que s'anuncien a Espanya, seguides de València, amb el 9,2% dels anuncis, Sevilla (5,6%) i Granada (3,5%).

Finalment, el portal immobiliari destaca que les persones que comparteixen pis tenen una edat mitjana de 30 anys, viuen al centre de les grans ciutats, no fumen ni permeten que es fumi a l'habitatge i no tenen ni admeten mascotes. En la majoria dels pisos compartits, hi conviuen homes i dones (71%), mentre que el 24,9% només té inquilines femenines i el 4,1%, només companys masculins.

Noticias relacionadas

contador