ep varias personas en la puerta de una oficina del servicio publico de empleo estatal sepe
Marta Fernández Jara - Europa Press

L'ocupació augmenta al tercer trimestre un 0,9% tant a la zona euro com a la Unió Europea (UE), segons les dades publicades aquest dimarts per Eurostat, l'oficina d'estadística comunitària. Espanya es col·loca en segona posició entre els països que van registrar més creixement de l'ocupació davant del trimestre anterior.

En comparació amb el mateix trimestre de l'any passat, l'ocupació va augmentar un 2,1% tant a la zona euro com a la UE.

Les hores treballades van augmentar un 2,2% a la zona euro i un 1,7% a la UE davant del trimestre anterior. En comparació amb el mateix trimestre de l'any passat, els increments van ser del 3,4% a la zona de l'euro i del 3,3% a la UE.

Per països, Irlanda (4%), Espanya (2,6%), Lituània (2,1%), Estònia i Grècia (tots dos 1,9%) van registrar el creixement més gran de l'ocupació en comparació amb el trimestre anterior. L'ocupació va baixar a Letònia (-2%) i es va mantenir estable a Finlàndia (0%).

Basant-se en xifres ajustades estacionalment, Eurostat estima que al tercer trimestre 210 milions de persones estaven empleades a la UE, de les quals 161 milions estaven a la zona euro.

Pel que fa a la pandèmia de la Covid-19, l'ocupació a la zona euro encara es va mantenir 0,3 milions per sota del nivell del quart trimestre del 2019, però va estar 0,1 milions per sobre d'aquest nivell a la UE.

Noticias relacionadas

contador