ocde_banderas_630 oecd global flags

El secretari general de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), Ángel Gurría, ha presentat aquest migdia l'Estudi econòmic de Xile 2015, en què, si bé destaca els assoliments en aquesta matèria en els últims 20 anys, fa una crida a reduir la dependència del coure a través del desenvolupament del coneixement i la innovació.

En la seva presentació, l'executiu ha indicat que avui el país afronta un «entorn extern desfavorable», per la qual cosa Xile ha de plantar cara «als desafiaments que avui exigiran aprofundir en unes transformacions econòmiques que fugin d'una dependència excessiva de les exportacions de matèries primeres i permetin avançar cap a una economia més basada en el coneixement i la innovació», informa Emol.

Així mateix, Gurría subratlla que les reformes que impulsa el Govern de Michelle Bachelet permetran «un gran benefici per al país si s'implementen de manera correcta».

En el seu informe, l'OCDE critica que el país «continua sent una societat altament desigual en qüestió d'ingressos, riquesa i educació».

Sobre aquest últim tema, l'informe afirma que «s'està reformant el sistema educatiu per generar més oportunitats per a la població més desfavorida des del punt de vista econòmic».

contador