japon la contraction de l economie au premier trimestre revue a la baisse a 3 9

La inflació del Japó ha superat el maig l'objectiu del banc central del 2% per segon mes consecutiu.

L'índex de preus al consum, que exclou la volatilitat dels aliments frescos, però que inclou el cost dels combustibles, va pujar un 2,1% al mes passat respecte a l'any anterior, coincidint amb la previsió mitjana del mercat. A l'abril també va augmentar un 2,1%, taxa que va suposar el ritme més alt d'increment en set anys.

L'IPC bàsic, que elimina els costos volàtils dels aliments i els combustibles, va pujar un 0,8% al maig respecte a l'any anterior, després d'haver augmentat al mateix ritme a l'abril.

"Els preus dels aliments estan pujant de manera força significativa, fins i tot quan el creixement dels salaris continua sent lent. Això pot perjudicar el consum", ha declarat Takumi Tsunoda, economista principal de l'Institut de Recerca del Banc Central Shinkin.

BON ACOMPLIMENT DELS ÍNDEXS ASIÀTICS

Els índexs asiàtics ho han fet bé durant la darrera jornada setmanal.

L'índex Hang Seng de Hong Kong puja un 1,84% i l'índex Hang Seng Tech, al voltant del 3%. SenseTime s'ha revalorat un 6,57% i Xpeng, un 9,21%.

L'empresa de logística GoGoX ha arribat a pujar fins als 23,15 dòlars hongkonesos en el seu debut borsari a la ciutat.

Als mercats japonesos, el Nikkei 225 avança més d'un 1%, mentre que el Topix puja un 0,56%.

El conseller delegat de SoftBank Group, Masayoshi Son, ha assenyalat aquest divendres que és molt probable que el dissenyador de xips Arm cotitzi al Nasdaq, encara que la decisió no és definitiva, segons informa Reuters.

Els mercats de la Xina continental també pugen. El Shanghai Composite guanya un 0,84% i el Shenzhen Component, un 0,92%.

El Kospi sud-coreà es revalora un 1,85%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia puja un 0,26%. El mercat neozelandès està tancat per festiu aquest divendres.

L'índex més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic de MSCI puja un 0,92%.

Noticias relacionadas

contador