cbalemania8 short

L'Índex de Clima Empresarial d'Alemanya va caure als 102,8 punts a l'octubre, davant els 103,7 de setembre, segons ha publicat aquest dijous l'Institut IFO d'Investigació Econòmica de Munic. Els experts esperaven un descens lleugerament més feble i el situaven als 103.

Quant a l'indicador de condicions actuals, aquest també descendeix des de 106,4 fins a arribar a 105,9, pitjor del que s'esperava que era baixar fins a 106. El d'expectatives cau i passa de 101 a 99,8, per sota del que s'estimava que era 100,3.

La confiança de les empreses alemanyes s'està deteriorant enmig de creixents preocupacions sobre disputes comercials i altres problemes econòmics. El president d'IFO, Clemens Fuest, ha afirmat que "la creixent incertesa global està afectant cada vegada més l'economia alemanya".

Els analistes de Pantheon Macro consideren que aquestes dades eren "probablement" esperades pels mercats després dels "pobres PMI" publicats dimecres. "Els detalls mostren que la fabricació i els serveis de confiança van disminuir, però va augmentar la construcció, cosa que indica un risc alcista per a la inversió i la producció en aquest sector, enmig de la debilitat en altres llocs", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador