ep linde califica de disparate absolutomonumental la renta basica universal
EUROPA PRESS

L'exgovernador del Banc d'Espanya Luis María Linde ha assegurat aquest divendres que la renda bàsica universal és "un disbarat absolut i monumental."

Linde ha participat en una conferència amb empresaris a Lleida i ha assegurat que "la renda bàsica universal, no la renda d'inserció, no les ajudes justificades, la renda universal en sentit pur estricte, el fet que qualsevol ciutadà té dret a la renda bàsica amb independència de la seva edat, del seu nivell de renda, com quan fem un DNI, això és un disbarat absolut i monumental".

En relació al futur de les pensions, ha demanat que s'abordi aquest assumpte al més ràpid possible, en el marc d'un acord de tots els partits polítics.

"Com més aviat, els espanyols i els partits polítics i els governs ens hem de donar compte que això és una necessitat absoluta i que exigeix ​​pactes transversals. No parlem de temes ideològics, són temes tècnics".

Sobre la seva previsió dels efectes del Brexit, veu factible una sortida sense acord, però ha advertit que si es produeix a curt termini hi haurà "pertorbacions molt importants de tot ordre, que afectaran sectors tan importants com el transport, la banca i el comercial".

contador