ep terrassa
Terrassa Europa Press - Archivo

BARCELONA, 25 (EUROPA PRESS)

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) preveu que l'arribada de l'horari d'estiu, que entrarà en vigor a partir de juny, generarà entre 5.000 i 6.000 llocs de treball en restaurants, discoteques i terrasses.

Segons ha informat Fecasarm aquest divendres en un comunicat, l'ampliació horari permetrà a aquests establiments tancar entre 30 i 45 minuts més tard fins al 15 de setembre, quan finalitza la prolongació.

La federació preveu que l'ampliació horària beneficiarà 11.000 locals, especialment els 4.000 que es troben en zones turístiques, ja que el 80% de la seva facturació anual es produeix durant aquestes dates.

L'ampliació, regulada per l'article 7 de l'Ordre d'Horaris de la Generalitat, també beneficiarà les terrasses, però en el seu cas estaran subjectes a l'ordenança municipal corresponent, com és el cas de les de Barcelona, l'horari d'ampliació de les quals depèn d'un decret d'Alcaldia que encara no s'ha dictat mai per a això.

En el cas de Girona, Tarragona i Lleida, les terrasses podran ampliar els seus horaris ja que les ordenances municipals que ho regulen preveuen una fórmula d'ampliació automàtica.

contador