georgieva-officiellement-designee-a-la-tete-du-fmi

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha rebaixat en dues dècimes el seu pronòstic de creixement per a l'economia espanyola el 2020, quan s'espera que el PIB espanyol creixerà un 1,6%, igual ritme d'expansió que la institució projecta per 2021, una dècima per sota de la seva estimació del passat mes d'octubre, segons reflecteix l'actualització de l'informe 'Perspectives per a l'Economia Mundial'.

En el cas de l'economia espanyola, l'FMI atribueix aquesta rebaixa de les seves projeccions de creixement a una desacceleració "més marcada del que es preveia" de la demanda interna i de les exportacions el 2019.

D'aquesta manera, Espanya pateix la major rebaixa entre les economies avançades per part de l'FMI en la projecció de creixement per a aquest any, encara que l'expansió prevista es manté per sobre de la mitjana prevista per a la zona euro el 2020 i 2021, quan s'espera que l'Eurozona creixi un 1,3% i un 1,4%, respectivament.

Així mateix, l'FMI ha revisat a la baixa en dues dècimes la seva estimació de creixement del PIB d'Espanya el 2019, fins al 2%, tot i així la millor dada d'expansió entre les principals economies de la zona euro, que va créixer l'any passat un 1,2% de mitjana.

La institució dirigida per Kristalina Georgieva havia advertit el passat mes d'octubre que les seves previsions recollides a l'edició de tardor de l'informe 'Perspectives per a l'Economia Mundial' no tenien en compte la revisió a la baixa per 2018, 2017 i 2016 que havia realitzat l'Institut Nacional d'Estadística (INE) al setembre 2019, avançant que, d'haver-se inclòs en els pronòstics, la projecció de creixement de l'PIB d'Espanya per 2019 hagués estat dues dècimes inferior, fins al 2%.

REBAIXA TAMBÉ EL CREIXEMENT DELS EUA I L'EUROZONA

Els Estats Units i l'Eurozona creixeran aquest any un 2% i un 1,3% respectivament, cosa que suposa una dècima menys del previst pel Fons Monetari Internacional (FMI) el passat mes d'octubre, tot i que la institució internacional ha mantingut sense canvis les seves projeccions per 2021, quan l'economia nord-americana creixerà un 1,7% i la de l'euro, un 1,4%.

Durant el passat exercici, el PIB de la major economia mundial va registrar una expansió del 2,3%, mentre que l'Eurozona va créixer a un ritme de l'1,2%, segons les últimes estimacions de l'FMI, contingudes en l'actualització del seu informe 'Perspectives Econòmiques Mundials'.

contador