• Es van incrementar en totes les comunitats autònomes
  • També va augmentar l'ocupació en el sector: un 1,7% a l'agost

Les vendes del comerç detallista van créixer un 4,9% a l'agost respecte al mateix mes de 2015, segons dades publicades avui dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Gràcies a aquest últim avanç interanual, l'indicador arriba ja a 24 mesos consecutius de pujades.

Aquest avanç interanual està per tant 1,5 per sobre del que es va aconseguir el juliol passat (3,4%). Atenent a la taxa mensual de creixement (agost sobre juliol), aquesta facturació del comerç detallista ha baixat un 0,9%, contrastant d'aquesta manera amb la pujada del 0,6% que van tenir el mes anterior respecte al juny.

Eliminats els efectes estacionals i de calendari, les vendes del comerç detallista van augmentar un 3,4% interanual, 1,7 punts menys que al juliol (+ 5,1%).

Les vendes del comerç detallista es van incrementar en totes les comunitats autònomes respecte al mateix mes de 2015. Els majors increments es van produir a les Canàries (+ 8,2%) i les Balears (+ 8,1%), mentre que els menors van tenir lloc a Extremadura (+ 2,6%) i Galícia (+ 3,1%).

UN ALTRE AUGMENT DE L'OCUPACIÓ EN EL COMERÇ

L'ocupació en el sector del comerç detallista va pujar també a l'agost, un 1,7% respecte al mateix mes de 2015. Aquesta taxa té una ratxa en positiu encara més gran que la de l'increment de les vendes: 28 mesos consecutius d'ascensos. La taxa d'agost és, no obstant això, dues dècimes menor a la registrada al juliol.

El creixement de l'ocupació en el comerç al detall va ser positiu en totes les superfícies, especialment a les grans cadenes (3,8%) i les grans superfícies (2%). En les petites cadenes i les empreses unilocalitzades, la feina va pujar una mica menys, un 0,7% i un 1%, respectivament.

Les Balears i la Comunitat Valenciana van registrar els majors repunts d'ocupació, amb avanços del 4,5% i del 3,4%. Els menors repunts es van produir a Extremadura (+ 0,4%) i Castella-la Manxa (+ 0,6%). L'ocupació va pujar per tant en totes les regions d'Espanya durant aquest mes.

LES VENDES D'ALIMENTS CREIXEN MENYS

Per formes de distribució, totes les superfícies detallistes van aconseguir registrar un augment de les seves vendes a l'agost. Les grans superfícies van incrementar la seva facturació un 2,4% en el vuitè mes de l'any respecte al mateix mes de 2015, mentre que les grans cadenes van vendre un 5,9% més, les empreses unilocalitzades un 5,6%, i les petites cadenes van elevar les seves vendes un 4,5%.

Les vendes dels productes alimentaris es van incrementar un 1,8% interanual a l'agost, mentre que les dels no alimentaris van avançar un 6,8%. Entre aquests últims, el major increment de la facturació el van experimentar el que l'INE denomina "altres béns" (+ 6,9%), seguit d'equip personal (+ 4,3%) i de l'equip de la llar (+3,7 %).

Les vendes del comerç detallista, sense incloure les estacions de servei, van créixer a l'agost un 5% en comparació del mateix mes de 2015, mentre que les vendes en estacions de servei van augmentar un 1% en taxa interanual.

contador