ep poligono industrial 20190704112303
PIMEC - Archivo

El volum de negoci de la indústria va baixar un 5% el passat mes de juny respecte al mateix mes del 2018, la seva major retallada en tres anys, mentre que les entrades de comandes del sector es van reduir un 3,3%, segons dades difoses aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb la dada interanual de juny, la facturació de la indústria torna a taxes negatives i marca el seu major descens des del juliol del 2016, quan les vendes es van enfonsar més d'un 8%. Per la seva banda, les comandes encadenen dos mesos consecutius de caigudes, encara que la registrada el juny és la més pronunciada des de març de 2018.

La facturació de la indústria torna a taxes negatives i marca el seu major descens en tres anys

Corregit l'efecte calendari i l'estacionalitat, la xifra de negoci de la indústria va baixar un 0,7% el juny, mentre que les comandes, per contra, van avançar un 0,9% interanual.

En termes mensuals (juny sobre maig) i corregint l'estacionalitat i l'efecte calendari, la facturació de la indústria va caure un 0,5%, enfront del retrocés del 0,3% de maig, mentre que les entrades de comandes van repuntar gener un 1%, en contraposició al fort descens del 9% experimentat el mes anterior.

Noticias relacionadas

contador