premier foods dl grocer aisle consumer uk
Premier Foods

Els volums de vendes al detall al Regne Unit van caure un 3,7% el desembre del 2021, segons les dades publicades aquest divendres per l'Oficina Nacional d'Estadístiques (ONS). Les vendes es van desplomar malgrat la temporada nadalenca a causa del temor de la variant òmicron.

Desglossant, els volums de vendes de les botigues d'aliments van caure un 1%. Tot i això, els grans magatzems, les cadenes de moda, els minoristes de joguines i altres botigues no alimentàries van registrar una caiguda del 7,1%, mentre que els volums de vendes de combustible per a automòbils van caure un 4,7%.

Per contra, les vendes al detall en línia van augmentar fins al 26,6% el desembre del 2021 des del 26,3% del novembre, i va ser substancialment més alta que el 19,7% el febrer del 2020, abans de la pandèmia.

"Malgrat la caiguda del desembre, les vendes al detall continuen sent més fortes que abans de la pandèmia, amb més d'una quarta part de les vendes ara realitzades en línia", destaca la subdirectora d'enquestes i indicadors econòmics d'ONS, Heather Bovill, i afegeix que, "després d'un fort comerç previ al Nadal al novembre, les vendes al detall van caure en general al desembre, i els comentaris dels minoristges van suggerir que òmicron va afectar l'afluència".

Noticias relacionadas

contador