ep dependiente de tienda nike con mascarilla en la reapertura de tiendas tras la crisis del
NIKE

El nombre de peticions setmanals d'atur encadena una nova setmana de pujades i dona la sorpresa, ja que els analistes esperaven un retrocés. El Departament de Treball ha informat que durant els últims set dies s'han registrat 351.000 sol·licituds, la dada més alta en un mes.

Es tracta d'un repunt de 16.000 respecte a la dada consolidada de fa una setmana, que s'ha situat en 335.000. A més, està per sobre de les previsions, que anticipaven una caiguda fins a les 320.000.

Aquest increment també s'ha notat en les sol·licituds contínues, que han arribat a les 2.845.000 des de les 2.714.000 de fa set dies. Els experts estimaven que la dada cauria fins als 2,65 milions.

Encara que, en analizar la mitjana mòbil de les últimes quatre setmanes, que elimina la volatilitat, aquesta ha caigut lleugerament fins a les 335.750 des de les 336.500, bastant per sota del registrat a les mateixes dates, però del 2020, quan es van assolir les 869.000 peticions.

Des de Pantheon Macroeconomic sostenen que aquest repunt es deu a una "combinació de estacionalitats relativament poc amigables". A més, creuen que a aquesta pujada també ha contribuït l'huracà Ida, a causa de l'impacte negatiu que va tenir sobre alguns estats.

"Dubtem que l'onada de laCovid sigui una part important de la història, perquè els casos han estat augmentant durant un parell de mesos, però les reclamacions s'han disminuït. En canvi, la contractació sembla haver suportat la major part de la tensió", sostenen.

També preveuen que el nombre de sol·licituds segueixi caient, tot i que l'estacionalitat, per tal d'estiu, no deixarà veure nous mínims fins al novembre, quan comenci la campanya de Nadal.

contador