ep turistas pasean por la playa de las catedrales
Carlos Castro - Europa Press

Les pernoctacions en establiments hotelers van pujar un 7,6% durant els set primers mesos de l'any respecte al mateix període del 2020 en un context marcat per l'impacte de la pandèmia del coronavirus sobre el sector turístic.

Només durant el mes de juliol les pernoctacions als hotels espanyols van superar els 26.300.000, xifra que suposa multiplicar per més de dos (+125%) les realitzades durant el mateix mes de 2020, segons ha informat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Atenent a la procedència, les pernoctacions dels viatgers residents a Espanya, que representen un 56,6% del total, van augmentar un 97,4% en taxa anual, mentre que les dels no residents van pujar un 175%.

Si es compara la dada de juliol d'aquest any amb el mateix mes del 2019, sense pandèmia, les pernoctacions en establiments hotelers mostren un descens del 38,9%.

No obstant això, les pernoctacions dels viatgers residents a Espanya van augmentar un 0,4% i superen els nivells d'abans de la pandèmia, mentre que les pernoctacions dels no residents van baixar un 59,5%.

D'altra banda, l'estada mitjana va augmentar un 15,8% respecte al juliol de 2020, situant-se a 3,1 pernoctacions per viatger.

contador