• En l'acumulat de l'any (de gener a juliol) han pujat un 9,8%
  • Pugen les nits però cau, no obstant això, l'estada mitjana fins a les 5,3 pernoctacions per viatger
camping_2

Les pernoctacions realitzades en allotjaments turístics extrahotelers (apartaments, càmpings, allotjaments de turisme rural i albergs) van sobrepassar els 19,8 milions durant el juliol, la qual cosa implica un augment del 7,7% enfront del mateix mes de l'any 2015, segons les dades publicades avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Durant els set primers mesos de l'any, les pernocactions van augmentar un 9,8%

Desgranat per procedència, les pernoctaciones de residents a Espanya van pujar un 11% fins a superar els 8,87 milions, mentre que les de no residents també van créixer encara que a un ritme menor (5,1%). Les nits dels procedents de la Unió Europea (excloent a Espanya) van superar per poc els 10 milions. De la resta del món, es van enregistrar més d'un milió de pernoctacions. Respecte a l'acumulat anual, durant els set primers mesos de l'any, les pernoctacions van augmentar un 9,8% respecte al mateix període de l'any 2015.

Per viatgers, 3,74 milions van viatjar a aquests allotjaments durant juliol. Més de dos milions van ser residents d'Espanya, gairebé 1,5 milions van procedir dels altres països de la Unió Europea i al voltant de 200.000 van ser d'altres països.

MENYS NITS PER ESTADA

No obstant això, malgrat aquest creixement en les nits i els viatgers, el nombre de les mateixes per viatger és menor: l'estada mitjana d'aquest tipus d'allotjaments va caure al juliol a 5,3 nits.

En apartaments turístics, la mitjana va ser de 6,49, enfront de les 6,91 nits de mitjana de juliol de 2015 (6,1% menys). L'estada mitjana en càmpings va baixar a 4,79 nits, mentre que en allotjaments turístics va descendir fins a 3,17. Uns descensos que coincideixen amb els registrats en hotels, que van baixar fins a 4,7 nits de mitjana per estada.

UN 8,9% MÉS EN APARTAMENTS

Les pernoctaciones als apartaments turístics van pujar un 8,9% al juliol. Les dels residents van pujar un 11,5%, i les dels no residents un 7,7% Al juliol, es van ocupar el 56,6% de les places que es van oferir en aquests allotjaments, un 7,4% superior que al juliol de 2015. Canàries va ser la destinació preferida en apartaments, amb més de 3 milions de pernoctaciones. Per la seva banda, Balears és la que més ocupació registra (88%) dels apartaments oferts.

Els càmpings van registrar al juliol una pujada interanual del 4,4% respecte al mateix mes de l'any anterior. Les de residents creixen un 9,1%, mentre que les de no residents augmenten un 0,9%, amb el que s'observa que és una tendència nacional més que estrangera. Durant el mes de juliol es van ocupar el 46,1% de les parcel·les ofertes, un 3,5% superior. Catalunya és la preferida en aquest tipus de turisme, amb 3,7 milions de pernoctaciones, un 0,4% més que en 2015.

Per la seva banda, les nits en cases rurals presenten un increment anual del 15,4% i una pujada del 16,4% dels residents, mentre que les de no residents augmenten un 13,2%. L'ocupació va ser del 28,3% de les places, la qual cosa suposa un creixement del 13,4% respecte el juliol de 2015. Castella i Lleó és la destinació més triada per a aquest segment, amb 178.495 pernoctacions, un 19,4% més.

contador