ep mapales actuacions previstesla ronda sud digualada
Mapa de les actuacions previstes en la ronda Sud d'IgualadaGENCAT

BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

La Generalitat ha presentat aquest dilluns tres projectes per millorar l'accessibilitat a la ronda Sud d'Igualada (Barcelona), que permetran eliminar uns 10.000 vehicles diaris dels nuclis urbans d'Igualada, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui.

Segons ha informat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat en un comunicat, les obres previstes també tenen com a objectiu optimitzar la ronda Sud, amb un trànsit diari de 5.000 vehicles i que amb les noves mesures podria superar-ne els 11.000.

Per dotar a Igualada d'una connexió més ràpida i directa a la ronda, la Generalitat preveu la construcció d'un nou enllaç, que se situarà entre els actuals enllaços de Sant Maure i de Vilanova del Camí, i que estarà format per dues rotondes i un vial d'un quilòmetre.

L'estudi de demanda calcula que el nou accés captarà més de 7.000 vehicles diaris i que 4.200 dels quals actualment creuen Igualada deixaran de fer-ho; paral·lelament, 1.800 vehicles deixaran de circular per l'interior de Santa Margarida de Monbtui.

La Generalitat també planteja millorar l'accessibilitat de Vilanova del Camí per reduir en prop de 3.300 vehicles els que passa pel nucli urbà.

contador