• Es concediran 16.101,60 euros a cada partit per escó aconseguit
ep enric millo delegado gobierno catalunya

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha comparegut després de la roda de premsa durant la qual el Consell de Ministres ha aprovat les modificacions pressupostàries necessàries per a la celebració de les eleccions del 21 de desembre a Catalunya.

El Consell de Ministres ha autoritzat una modificació al pressupost de la Generalitat per un import de 12,3 milions d'euros per atendre els pagaments de les eleccions del 21-D. La despesa aproximat que suposaran les eleccions ascendirà a 25 milions d'euros.

Es concediran 16.101,60 euros a cada partit per escó aconseguit

La Generalitat es farà càrrec de subvencionar les despeses dels partits polítics per a les pròximes eleccions per a l'enviament de paperetes i propaganda electoral. En concret, es concediran 16.101,60 euros a cada partit per escó aconseguit. Cada vot obtingut per una candidatura que tingui almenys un escó se subvencionarà amb 61 cèntims. A més, s'atorgaran 17 cèntims per cada elector d'una circumscripció si el partit hi obté un escó i aconsegueix formar grup parlamentari.

El delegat del Govern a Catalunya ha opinat, en la mateixa línia que el portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, després de la reunió del Consell de Ministres, que el desafiament independentista ha danyat seriosament l'economia catalana. "Durant l'últim mes s'han creat només 1.700 llocs de treball nous a Catalunya quan en comunitats similars, com Madrid o València, se n'han creat gairebé 40.000".

A més, ha insistit en l'impacte del "Procés" en l'ocupació hotelera. Segons una enquesta realitzada pel propi Ministeri de Turisme, els hotelers preveuen una ocupació del 71% per la setmana en curs, és a dir, "fruit de la situació actual, els hotels esperen tenir pitjors nivells d'ocupació des que es realitza aquesta enquesta, per sota fins i tot del nivell esperat després de l'1-O".

"Cal que, com més aviat millor, tornem a recuperar l'ordre constitucional i estatutari, l'estabilitat econòmica i, per tant, la confiança en la inversió i en l'ocupació per poder tornar a les xifres habituals", ha declarat Millo. Pel que fa a l'empresonament dels exconsellers de la Generalitat, Millo no ha volgut entrar a valorar les decisions del poder judicial, que és "independent" del Govern.

Noticias relacionadas

contador