ep una mujer pone gasolina a su vehiculo en una gasolinera a 17 de junio en madrid espana
A. Pérez Meca - Europa Press

L'Assemblea General de la Confederació Espanyola d'Empresaris d'Estacions de Servei (CEEES) ha acordat aquest dimecres recórrer judicialment el Reial decret llei 6/2022 que inclou la bonificació de 20 cèntims als carburants.

Al comunicat que han emès després de la reunió, afirmen compartir l'objectiu de la reducció de preus del combustible, però no estan d'acord amb la manera com s'ha dissenyat i executat aquesta mesura.

"Malgrat les nostres reiterades peticions de diàleg i el nostre oferiment de col·laboració a l'Administració, el cert és que CEEES segueix sense comptar amb les respostes que els seus associats i clients li demanen. L'Administració no ens deixa cap altra sortida que acudir a la justícia", sentencien.

Les benzineres diuen sortir en defensa de les pimes del sector, ja que les bestretes promeses per l'Executiu no han arribat a tots aquells que han pretès sol·licitar-los i, en algunes ocasions, s'han abonat amb errors, "moltes vegades clamorosos", tal i com indiquen.

"La inseguretat jurídica a la qual ens veiem sotmesos és tan gran que els empresaris del sector encara no sabem de quina manera hem de realitzar les liquidacions mensuals de les quantitats venudes durant el període de vigència de la mesura. Però és que, a més, no està gens clar quin serà el tractament fiscal d'aquests 20 cèntims, ni per a les estacions de servei ni per als nostres clients”, es queixen des de CEEES.

La bonificació de 20 cèntims per litre al preu final del combustible va ser anunciada pel president del Govern, Pedro Sánchez, el dilluns 28 de març. Un dia després, el Consell de Ministres va aprovar la mesura, que suporten entre l'Estat (15 cèntims) i les petrolieres (5 cèntims).

L'entrada en vigor es va donar divendres passat 1 d'abril, el mateix dia en què les benzineres podien començar a tramitar les bestretes per part d'Hisenda. Els primers ingressos han arribat a les estacions de servei durant aquesta setmana.

Tot i això, les benzineres de baix cost han alçat la veu contra aquesta mesura. L'Associació Nacional d'Estacions de Servei Automàtiques (AESAE) va comunicar que la bonificació està provocant “l'asfíxia econòmica de moltes petites i mitges empreses”.

"Som col·laboradors de l'Administració, però no tenim recursos per ser el banc", van sentenciar en un comunicat emès aquest dilluns.

Tot i això, dues grans marques de baix cost, com Ballenoil i Plenoil, es van desmarcar aquest dimarts de les paraules de l'associació a la qual pertanyen. "La recent mesura aprovada pel Govern de l'abaratiment de 20 cèntims per litre ha estat recolzada des del primer moment per les dues empreses i ja ha estat implementada a la xarxa d'estacions de servei des de primera hora del dia d'1 d'abril", van destacar en un escrit publicat aquest dimarts.

Noticias relacionadas

contador