ep bombilla bombillas luz electricidad energia 20170220151003
EUROPA PRESS

L'electricitat torna a ser el servei pitjor valorat i el que més descontent genera entre les llars espanyoles. El segon i tercer lloc l'ocupen el subministrament d'Internet i la telefonia fixa, segons els resultats del Panell de Llars de la CNMC corresponents al quart trimestre del 2018. Precisament, aquesta mateixa setmana, el preu de la llum va marcar rècord en pujar fins al màxim que permet la regulació.

En concret, el 19,1% de les llars afirmen estar poc o gens satisfets amb el subministrament elèctric. Mentrestant, la banda ampla fixa té un 17,9% de llars descontents i la telefonia fixa, un 15,2%. Per contra, la telefonia mòbil (47%) i l'Internet mòbil (50%) són els serveis que obtenen les millors valoracions amb percentatges de llars satisfets al voltant del 60%.

El principal motiu d'insatisfacció de les llars és el nivell de preus. El 90,5% dels usuaris del servei elèctric manifesta que el servei és car i el 84,79% opina el mateix sobre el gas natural. Per a aquests serveis, el segon motiu de descontentament seria la manca de claredat a les factures i sobre els preus.

Per contra, la telefonia mòbil i l'Internet mòbil són els serveis que obtenen les millors valoracions

El percentatge de llars insatisfetes amb el preu del subministrament de gas natural va augmentar gairebé quatre punts percentuals en un any (del 44,6% al 48,1%). Aquesta situació s'explica perquè durant el quart trimestre de 2018, els preus per als consumidors domèstics d'aquest servei van aconseguir valors màxims pel que fa als preus registrats els últims deu anys a causa de la pujada del preu del petroli.

La segona raó d'insatisfacció és la manca de qualitat del servei per als clients de la banda ampla fixa, de la televisió de pagament i dels serveis mòbils. En el cas de la telefonia fixa, la mala atenció al client és la segona causa de descontentament. Per la seva banda, la valoració de l'atenció al client dels diferents serveis és força similar a la del quart trimestre del 2017, situant-se a nivells de satisfacció entre el 12% i el 16%.

RECLAMACIONS

Pel que fa a les reclamacions presentades pels clients, la banda ampla fixa es manté com el servei amb major nombre de llars que presenta queixes, un 17,9%. Al contrari, el percentatge de llars que presenta reclamacions sobre els serveis de gas i electricitat segueixen rondant el 5-6%, menys de la meitat que la banda ampla i telefonia fixes.

Tenint en compte els motius al·legats pels clients per reclamar, el principal, en gairebé tots els casos, són els problemes en la facturació, amb percentatges superiors al 50%, tendència que es repeteix també a les anteriors onades del Panell. No obstant això, per a la banda ampla fixa, la queixa majoritària és la manca de qualitat del servei (interrupcions del subministrament), és a dir, possiblement problemes de manca de cobertura, (56,5%).

Noticias relacionadas

contador