• La firma aputa a que l'ocupació s'incrementarà un 2,6% aquest any i un 2% en 2017
  • Les previsions de l'agència apunten a un dèficit públic del 3,8% per al proper any
Espana_PIB

L'economia espanyola creixerà un 3,2% aquest any i un 2,5% en 2017, amb un alça del consum final de les llars del 2,2% el proper any, segons les conclusions del 'Focus' de desembre de l'agència de rating espanyola Axesor recollides per Europa Press. La signatura destaca que el PIB compta amb uns fonaments "més sòlids" que en anys anteriors.

Quant al mercat de treball, estima que l'ocupació s'incrementarà un 2,6% aquest any i un 2% en 2017, amb el que la taxa d'atur se situarà en el 18,4% el any vinent, mentre que la mitjana anual de l'IPC passarà del -0,2% en 2016 al 2,4% a l'any següent.

El principal problema al qual s'enfronta l'economia espanyola és la baixa productivitat i els baixos salaris

Per la seva banda, les previsions de Axesor apunten a un dèficit públic del 3,8% en 2017, dues desenes per sobre de l'objectiu d'Espanya compromès amb Brussel·les, mentre que per aquest any preveu un dèficit del 4,5%, en aquest cas una desena per sota de la xifra pactada amb la Comissió Europea.

Per Axesor, el principal problema al qual s'enfronta l'economia espanyola és la baixa productivitat i els baixos salaris, que fan encara "més difícil" reduir el dèficit i el deute. "El pacte acordat de pujada del salari mínim interprofessional del 8% pel 2017, per aconseguir una mica més de 707 euros al mes, aconseguirà pal·liar lleugerament la desigualtat", subratlla.

contador