• El sector primari va registrar un creixement entre gener i setembre del 3,7%
0cb796

El creixement econòmic de la Xina es va alentir lleument durant el tercer trimestre, com era previst. L'economia xinesa va experimentar un creixement interanual del 6,8% durant el tercer trimestre de l'any, un ritme d'expansió que representa una lleu desacceleració respecte al 6,9% registrat durant els dos trimestres anteriors, segons les dades publicades per l'Oficina Nacional d' Estadística de la Xina.

D'aquesta manera, durant els nou primers mesos de l'any, el PIB de la Xina va arribar als 59,33 bilions de iuans (7,58 bilions d'euros) després d'experimentar una expansió del 6,9%, dues dècimes per sobre del creixement registrat durant el mateix període del 2016. Concretament, el sector primari va registrar un creixement entre gener i setembre del 3,7%, mentre la indústria va augmentar la seva producció un 6,3% i el sector serveis, que representa un 54% de l'economia, un 7,8%.

"Les dades mostren que continua el despalanquejament i que les reformes del Govern estan funcionant, però el creixement segueix sent recolzat a un ritme raonable", va dir Kaori Yamato, economista sènior de l'Institut de Recerca Mizuho a Tòquio com recull Reuters.

"L'economia xinesa ha mantingut un creixement estable amb una perspectiva positiva durant els tres primers trimestres", ha declarat el portaveu de l'Oficina Nacional d'Estadística xinesa durant una roda de premsa. Com apunta Reuters, aquest alentiment es produeix després dels esforços del Govern per frenar el mercat immobiliari i l'endeutament que van moderar l'activitat. Les vendes al detall van pujar un 10,3% al setembre respecte al mateix mes de l'any anterior, en comparació amb les expectatives d'un increment d'un 10,2%.

Noticias relacionadas

contador