ocdecb44

L'atur es va mantenir estable a l'OCDE durant l'agost, al 5,3%. La xifra de desocupats es va situar en aquest mes als 33,5 milions, aproximadament un milió més que l'abril de 2008, segons ha donat a conèixer l'organisme aquest dimarts en un comunicat.

En concret, a la zona euro, la taxa d'atur va disminuir en 0,1 punts percentuals, fins al 8,1% l'agost, amb la caiguda de 0,5 punts percentuals a Itàlia, on es va situar al 9,7%.

La taxa d'atur també va disminuir al Japó, fins al 2,4%, i es va mantenir estable a Mèxic (3,3%) i als Estats Units (3,9%). No obstant això, la desocupació va augmentar al Canadà (6%) i Corea (4,2%).

Per franges d'edat, l'atur de l'OCDE l'agost es va mantenir estable en diferents grups. Així, la taxa d'atur dels joves (de 15 a 24 anys) es va situar a l’11%, més del doble que la de les persones de 25 anys o més, que va ser del 4,6%. El total dels joves aturats constituïa una quarta part de la desocupació total, en arribar als 7,9 milions.

D'altra banda, les taxa d'atur es va mantenir estable l'agost tant per a dones com per a homes, al 5,5% i 5,1%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador