ep poligono industrial 20200429110617
DIPUTACIÓN DE ÁLAVA

La xifra de negocis de la indústria es va desplomar un 13,9% el mes de març passat respecte al mateix mes de 2019, la reculada més forta des d'octubre de 2009, a conseqüència de la crisi sanitària i el tancament de moltes empreses o l'alentiment de la producció per l'estat d'alarma.

Amb la dada de març, la facturació de la indústria torna a taxes negatives, segons dades difoses aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que destaca el creixement experimentat per la fabricació de productes farmacèutics, branca que va veure les seves vendes incrementar-se un 17,4% el mateix mes en què el Govern va decretar el primer estat d'alarma.

Entre les pèrdues, sobresurten les caigudes interanuals de les vendes de la confecció de peces de vestir (-32,2%), la fabricació de vehicles a motor (-35,4%), i de les coqueries i refinació de petroli (-48,1%).

Per sectors, tots van veure caure la facturació al març, excepte els béns de consum no durador, que van créixer un 5,8%. Els majors descensos de les vendes en taxa interanual es van registrar en l'energia (-48%) i els béns de consum duradors (-27,1%), seguits dels béns d'equip (-24,9%) i dels béns intermedis (-12,1%).

Corregit l'efecte calendari i l'estacionalitat, la xifra de negocis de la indústria va baixar un 16,4% interanual al tercer mes de l'any, la seva major reculada des de setembre de 2009.

En termes mensuals (març sobre febrer) i corregint l'estacionalitat i l'efecte calendari, la facturació de la indústria es va enfonsar un 17%.

NOMÉS EXTREMADURA INCREMENTA LES VENDES

La xifra de negocis de la indústria va disminuir respecte a març de 2019 a totes les comunitats autònomes, excepte a Extremadura, on va créixer un 6,6%.

Les majors reculades es van produir al País Basc (-25,8%), Múrcia (-18,1%), Astúries i Navarra (-17% en tots dos casos), i les menors van correspondre al País Valencià (-7,4%) i les Illes Canàries (-8,5%).

Noticias relacionadas

contador